Cinci copaci solari au fost amplasați în zone centrale din București, oferind opțiuni alternative de energie verde. Proiectul a fost dezvoltat de BAT România alături de Primăria Sectorului 3 și Green Academy.

Fiecare copac solar oferă o sursă de energie verde capabilă să susțină încărcarea a șaptezeci de dispozitive electronice zilnic, în format wireless sau usb. În plus, copacul solar pune la dispoziția vizitatorilor săi acces gratuit la wi-fi, dar și un colț de odihnă și relaxare în cadrul unei plimbări prin București. Design-ul realizat permite, de asemenea, o integrare armonioasă în peisajul urban și susține adoptarea unui comportament responsabil față de mediu și de comunitate.

copac solarcopac solar

„Copacii solari reprezintă un mod foarte inventiv de a folosi energia solară: un copac alimentat cu energie solară este un generator de energie verde, dar și un spațiu de relaxare și conexiune, atât în mediul online, cât și fizic. Sustenabilitatea este în centrul afacerii noastre și ne bucurăm să fim din nou alături de partenerii noștri cu soluții inovatoare și responsabile pentru mediu și pentru comunitate, în drumul nostru către un viitor mai bun”, a declarat Ileana Dumitru, Director juridic și relații publice pentru Aria Europa centrală și de sud din cadrul BAT.

Dispozitivele solare montate în București (zona Pieței Unirii, zona Pieței Universității și zona parcului IOR) au fost realizate de TripAtelier și Mannebunit și reprezintă o nouă invitație de a conștientiza importanța gesturilor simple și de a contribui, prin mici schimbări la îndemână, la protejarea mediului și a comunității.

„Green Academy iși reafirmă sprijinul pentru proiectele verzi în comunitate. Odată cu amplasarea primilor copaci solari în centrul Capitalei, reușim să integrăm mai multe activități și tehnologii într-un format unic și inovator pentru București, concept care răspunde unor nevoi cotidiene importante pentru cetățeanul modern. Proiectul aduce Capitala mai aproape de standardele unui oraș inteligent și combină perfect utilul pentru cetățean cu estetica stradală. Rămânem un partener implicat și angajat pe termen lung pentru servicii publice de calitate în armonie cu o conduită ecologică și un stil de viață conștient de mediu.”

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri