ANPC a închis temporar activitatea galeriei comerciale a Pieței La Cocoș din Ploiești, după ce zilele trecute a închis mai multe supermarketuri din Capitală.

Echipe de control reunite ale Comisariatelor Regionale pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) București-Ilfov și Prahova, coordonate de Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Mihai Culeafă și Directorul general ANPC, Paul Anghel, au întreprins, pe 3 noiembrie 2021, o serie de acțiuni de control pentru a verifica modul în care operatorii economici care comercializează produse alimentare, în Ploiești, respectă drepturile consumatorilor și reglementările în domeniu, în vigoare, potrivit unui comunicat publicat pe pagina de Facebook a instituției.

O situație gravă a fost constatată, în timpul controlului desfășurat la Piața La Cocoș din orașul reședință al județului Prahova, unde a fost oprită activitatea a 5 operatori economici (întreg spațiul comercial), care își desfășurau activitatea în galeria comercială a pieței, din cauza neigienizării vitrinelor frigorifice, precum și a lipsei totale a curățeniei în standurile de vânzare ale acestora.

Cei 5 operatori economici sunt: Diadra SRL, Iocaza Conf SRL, Supermarket La Cocoș SRL, Escu Serv Construct SRL. Redexpro SA fost constatată prezența gândacilor, în spațiul comercial, a gunoaielor depozitate necorespunzător, precum și a gradului avansat de deteriorare a vitrinelor frigorifice în care erau expuse spre vânzare produsele alimentare. În urma controlului, cei 5 operatori economici au primit și amenzi contravenționale în valoare totală de 140.000 lei.

Sursa foto: Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri