Ministrul interimar al Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a declarat că Guvernul a pregătit o ordonanță de urgență care va sprijini angajatorii din întreprinderile mici și mijlocii care nu au făcut concedieri și care au angajați plătiți cu normă de muncă întreagă.

„Avem o ordonanţă de urgenţă pregătită prin care angajatorii din întreprinderile mici şi mijlocii care nu au făcut concedieri şi care au angajaţi plătiţi cu normă întreagă să beneficieze de asemenea de o măsura activă din partea statului, tocmai ca un semnal de recunoaştere a efortului făcut şi de stimulare în continuare a activităţilor", a declarat Raluca Turcan, în cadrul Topului Naţional al Firmelor Private, organizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România.

De asemenea, aceasta a spus că Guvernul a făcut eforturi pentru a simplifica modul în care companiile pot atrage muncitori, în contextul în care întreprinderile mici şi mijlocii întâmpină probleme cu găsirea de forţă de muncă.

„Pentru că vă confruntaţi cu lipsa de forţă de muncă, am încercat să simplificăm procedura de atragere a lucrătorilor străini din spaţiul non-UE, să puteţi să obţineţi mai uşor avizele, dacă aveţi nevoie de lucrători, astfel încât şi cu lucrători din spaţiul non-UE, şi cu români mai bine plătiţi şi mai motivaţi, să reuşiţi să vă dezvoltaţi în continuare afacerile, să puteţi să apelaţi la sprijinul statului ori de câte ori aveţi nevoie şi într-un dialog permanent să reuşim să găsim soluţii", spune Raluca Turcan.

Jianu: În următorii doi-trei ani vrem scăderea șomajului sub 10%

Florin Jianu, preşedintele Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) a transmis că instituția își propune ca pentru următorii doi-trei ani să scadă rata șomajului sub 10%.

„Avem instrumentele necesare la nivel european. În următorii 2-3 ani vrem să avem o scădere sub 10% a ratei somajului. De asemenea, este responsabilitatea autorităților pentru a stopa impactul scumpirilor în zona energiei. Nouă din zece IMM-uri au declarat că sunt afectate de aceste scumpiri”, a declarat Florin Jianu.

De asemenea, acesta este de părere că România trebuie să facă pași în ceea ce priveste finanțările. Jianu precizează că în perioada următoare ar trebui să se creeze un program pentru susținerea companiilor, așa cum era Start-Up Nation.

Sursa foto: Raluca Turcan/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Nicolae
 Raluca a studiat Jurnalism la Universitatea Hyperion din București și a urmat un master în Comunicare mediatică și publicitate, în cadrul aceleiași instituții. Ea și-a început activitatea în presă în 2019, în departamentul economic al grupului Mediafax. În perioada 2019-2020, Raluca a acoperit domeniile start-up și fintech în cadrul Adevărul Financiar , publicație care face parte din grupul Adevărul . S-a alăturat echipei...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri