Crăciunul acesta cumpără produse românești care să fie realizate cu grijă pentru mediu și care să ajute oamenii din medii defavorizate. În țara noastră există zeci de afaceri sociale și ceea ce le face diferite de alte business-uri este că oferă locuri de muncă persoanelor vulnerabile. Alege să susții astfel de inițiative cumpărând cadouri pentru cei dragi de pe site-urile lor!

E-natura, Atelierul de Pânză și Oil Right propun companiilor, dar și persoanelor fizice interesate de protecția mediului și grija pentru oameni, produse românești de calitate, numai bune de pus sub brad.

80% dintre companiile din România fac cadouri de Crăciun angajaților sau colaboratorilor. Din păcate, doar 2-3% dintre acestea cumpără în acest moment de la afaceri sociale sau micii producători locali. Acest lucru se poate schimba dacă fiecare dintre noi cerem angajatorilor noștri o implicare cu beneficii de ambele părți. Grija față de mediu și implicarea socială sunt valori ce se pot aplica în cazul achizițiilor responsabile, cu impact pozitiv pentru oameni și mediu.

Atelierul de Pânză, E-natura și Oil Right sunt afaceri sociale românești ce încurajează economia verde, circulară, promovarea unui comerț echitabil și susținerea antreprenorilor sociali.

La ei se poate. Ține de noi să se poată și la noi!

Avem exemple pozitive din alte țări, unde atât instituțiile statului cât și entitățile private rezervă 30% din achiziții pentru afaceri locale, în care sunt angajate persoane cu dizabilități sau cu probleme sociale.

Încă de acum 10 ani, guvernul belgian a cerut tuturor instituțiilor publice să includă clauza socială în toate achizițiile lor și își propune ca, până în 2030, toate acestea să aibă un impact pozitiv de mediu și social. Un alt exemplu sunt țările nordice, unde peste 60% dintre cadourile corporate sunt comandate de la ONG-uri sau mici afaceri locale.

Oil Right, e-natura și Atelierul de Pânză au ca angajați minimum 30% persoane vulnerabile, iar 90% din profit este directionat spre proiecte cu impact social și de mediu. Pentru achizițiile de la Unitatea protejată Atelierul de Pânză persoanele juridice cu peste 50 de angajați pot folosi jumătate din taxa pe dizabilitate ce altfel s-ar duce automat la stat.

Business-uri sociale românești, cu impact pozitiv de mediu

Cadourile tale de anul acesta pot aduce bucurie în mai multe case. Sunt produse de calitate de care se vor bucura cei dragi și care asigură locuri de muncă pentru 25 de angajați, în cele trei mici afaceri:

Atelierul de Panză este unitatea protejată autorizată a asociației Viitor Plus în care, de peste 12 ani, sunt confecționate produse textile prietenoase cu mediul și oamenii. Principalele produse marca Atelierul de Pânză sunt sacoşele reutilizabile din bumbac 100% (netratat, nevopsit, neînălbit), sacoșele din bumbac reciclat, diverse produse create din resturi de materiale textile pre-producţie (care astfel prind o nouă viață) și măștile reutilizabile. Celelalte programe Viitor Plus sunt Eco Provocarea, Adoptă un Copac, Harta Reciclării, Recicleta și Biroul Eco. www.atelieruldepanza.ro

Oil Right este un business social eco-inclusiv din Timișoara care oferă o alternativă curată și la îndemână de colectare și reutilizare a uleiului alimentar folosit. Acesta e procesat și transformat, cu ajutorul persoanelor vulnerabile angajate, într-un produs ecologic de calitate, cu un design simplu și atrăgător, pentru relaxare sustenabilă și decor interior responsabil. Oil Right pune așadar la dispoziție lumânări parfumate, dar și kit-uri Do It Yourself care conțin toate "ingredientele" necesare pentru a face propria lumânare acasă din uleiul dvs. uzat. Le găsiți pe toate aici: https://oilright.ro/

Asociația Natura Vie este o afacere socială care, prin magazinul www.e-natura.ro, oferă peste 400 de produse alimentare și nealimentare produse local de către firme mici. Produsele sunt 100% naturale, o parte din ele certificate ecologic, au un lanț foarte scurt de producție, iar ambalajele sunt sustenabile și reutilizabile. 100% din profit este direcționat spre proiectele sociale ale asociației: “Învață să iubești natura” prin care realizează ateliere gratuite de educație ecologică în școli și “Școala din curtea școlii”, prin care amenajează spații de învățare în aer liber în curțile școlilor din România.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri