Carrefour România retrage un produs de la comercializare din cauză descoperirii unor nereguli de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). Este vorba despre un produs din categoria de mezeluri și cărnuri, marca „Drag de România”, o gamă proprie dezvoltată de divizia locală a retailerului francez, prin care promovează la raft produse cu specific românesc.

Este vorba despre toba de porc de la Carrefour, din gama „Drag de România”, care a fost oficial retrasă de Carrefour de la vânzare, ca urmare evidențierii prezenței „Listeria monocytogenes” de către ANSVSA.

Ce este „Listeria monocytogenes”, bacteria prezentă în produsul de la Carrefour

Listeria monocytogenes este o bacterie care cauzeaza listerioza, capabila sa supraviețuiască în prezența sau absența oxigenului. Se poate dezvolta și reproduce în interiorul celulelor gazdă și este unul dintre agenții patogeni ai virusului alimentar cel mai virulent, cu 20-30% dintre infecțiile cu listerioză alimentară, potrivit informațiilor furnizare de specialiștii de la Regina Maria.

Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus să nu le consume ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

toba de porc Carrefour

Persoanele care au consumat produsul menționat mai sus și care prezintă febră simplă sau însoțită de dureri de cap, sunt rugate să consulte medicul și să raporteze acest consum, anunță ANSVSA, pe site-ul oficial al instituției.

Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum și cele în vârstă trebuie să acorde o atenție deosebită acestor simptome. Aceste simptome pot sugera listerioza, boală potențial gravă, cu un timp de incubație de până la opt săptămâni.

-ANSVSA-

Lista cu magazinele Carrefour din România, în care este comercializată toba de porc în care a fost găsită această infecție poate fi consultată mai AICI.

ANSVSA a inițiat anul acesta mai multe avertismente către retailerii mari din România, de a retrage de la comercializare o serie de produse care prezentau un conținut bogat în oxid de etilenă. Din rândul acestor produse au fost identificate mai multe branduri de înghețată, dar și de băuturi răcoritoare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri