Într-un clasament al celor mai performante companii din 2020, la nivel naţional, pe primele zece locuri se află 12.393 companii - operatori economici din diferite sectoare de activitate, precum: industrie, servicii, comerţ, turism, cercetare-dezvoltare şi high-tech, agricultură, silvicultură şi pescuit şi construcţii, a anunţat Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR).

Potrivit sursei citate de Agerpres, CCIR a finalizat clasamentul celor mai performante companii din 2020, în urma analizei indicatorilor care vizează cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane şi a capitalului angajat.

Astfel, cele 12.393 de companii, cu o valoare totală a cifrei de afaceri de 178,18 miliarde de euro şi un profit din exploatare de 15,08 miliarde de euro, aveau, la sfârşitul lui 2020, un număr de peste 1,2 milioane de angajaţi, respectiv 1.279.119.

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) realizează, începând din 1994, Topul Naţional al Firmelor (TNF), fiind singura instituţie abilitată printr-o lege organică să stabilească o astfel de ierarhie la nivelul întregii ţări.

Cea de-a XXVIII-a ediţie a Topului Naţional al Firmelor se va desfăşura pe data de 17 noiembrie, în format online, cu începere de la ora 17.00.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri