Electrica va investi, in 2007, circa 160 milioane euro in special in modernizarea mai multor statii de transformare si automatizarea sistemului de distributie electricitate, pentru a imbunatati alimentarea cu energie electrica a clientilor sai.

Potrivit datelor Electrica, furnizate agentiei NewsIn, compania va finanta, in acest an, modernizarea unui numar de circa 23 de statii de transformare, precum si extinderea sistemului de teleconducere (SCADA).

Electrica va aloca fonduri si pentru automatizarea sistemului de distributie (SAD), finalizarea sistemului radio-trunking si modernizarea instalatiilor de medie si joasa tensiune pentru asigurarea parametrilor impusi prin licentele de furnizare si distributie. Totodata, compania va investi in implementarea celei de-a doua etape din sistemul informatic OPEN-SGC.

Directorul de privatizare al societatii de distributie electricitate, Catalin Stancu, declara saptamana trecuta ca Electrica va aloca, in urmatorii trei-cinci ani, sume importante pentru dezvoltarea unor capacitati de producere energie cu o putere totala de peste 400 MW. "Vom cheltui peste 200 milioane euro pentru construirea de capacitati de producere a energiei din resurse eoliene cu o putere totala de 200 MW", anunta directorul de privatizare al Electrica.