Ca urmare a verificărilor întreprinse de comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), în marile lanțuri de magazine, din ultima perioadă, și a neregulilor majore constatate, cu acest prilej, președintele Autorității, Mihai Culeafă, a decis să aibă o serie de întâlniri cu reprezentanții de top ai acestora, se arată într-un comunicat remis redacției de către Autoritate.

Astfel, pe 7 decembrie 2021, au răspuns pozitiv invitației, participând la dialog, la sediul ANPC, reprezentanții marilor retaileri cu acționariat german – Kaufland, Lidl, Penny, Selgros și Metro. Discuția a avut ca temă principală calitatea produselor și consumatorul roman, fiind dezbătute, de asemenea, și subiecte legate de promoții și modul în care sunt ele derulate, de curățenia în magazine sau raportul comercial dintre marile lanțuri de desfacere cu amănuntul și consumator.

În cadrul discuției, președintele Mihai Culeafă a subliniat faptul că proiectul său de suflet este acela de a vedea cât mai multe produse românești autentice și de calitate pe mesele românilor și, implicit, pe rafturile marilor magazine, exprimându-și speranța că acest subiect va găsi, cât mai curând, rezonanță în politica de dezvoltare a comercianților din România.

Ca o concluzie a întâlnirii, președintele ANPC le-a solicitat marilor retaileri prezenți la discuție să găsească, în cel mai scurt timp, soluții concrete de remediere a situațiilor constatate la verificările din ultima vreme, în scopul creșterii calității vieții românilor, propunându-le continuarea dialogului, periodic, în beneficiul consumatorilor.

”Putem fi parteneri cu operatorii economici doar dacă respectă consumatorul altfel, manifestăm toleranță zero pentru abaterile de la lege pe care le constatăm. Am afirmat de multe ori acest lucru și ne vom asigura că se întâmplă, menținând un nivel constant al controalelor, așa cum i-am obișnuit pe cetățeni, în ultima vreme. Scopul nostru este ca drepturile consumatorilor să fie respectate așa cum prevede legea nu doar la noi, ci în toate țările Uniunii Europene”, a declarat Mihai Culeafă, președintele ANPC, la finalul întâlnirii.

Sursa foto: ANPC

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri