Managerii Bolt Technology OU se așteaptă să angajeze „sute de mii” de șoferi pentru a înlocui un deficit pe următoarele șase luni, în contextul în care cererea de servicii de transport de persoane a sărit cu mai bine de 50% față de nivelurile pre-pandemice, notează Bloomberg.com.

Pentru compania Uber Technologies Inc. efortul de a face rost de noi șoferi, în condițiile de nevoie crescută de transport după ieșirea din lockdown a fost, de asemenea, unul însemnat și a presupus, între altele, creșterea ofertelor cu 10% pentru a atrage aplicanți. Pe de altă parte, Bolt a permis șoferilor care transportă persoane sub brandul său să își stabilească propriile tarife pentru serviciile prestate.

Șoferii au început, cu greu, să se întoarcă la slujbele lor, însă cererea pe această piață și-a revenit într-un ritm mult mai alert, a transmis fondatorul și CEO-ul BOLT, Markus Vilig.

Competiția pentru șoferi este deosebit de aprigă. Eu cred că se va regla în mod natural în următoarele șase luni, probabil

Markus Vilig, CEO și fondator Bolt

Susținută de investitori care includ Sequoia Capital și Banca Europeană de investiții, Bolt lucrează cu 2,5 milioane de șoferi, iar la ultima evaluare a crescut cu 600 de milioane de euro față de cea precedentă, ajungând să valoreze 4 miliarde de euro la ultima estimare, din luna august a acestui an.

Compania este activă în 45 de țări, iar la acest moment lucrează la crearea unui set de servicii, în cadrul aplicației sale, în care sunt incluse transporturi cu scutere și comenzi din restaurante, mai scrie agenția Bloomberg.

Bolt își extinde atât serviciile, cât și aria geografică pe care o acoperă. Între serviciile noi pe care Bolt vrea să le testeze se află și un livrator pentru produse alimentare din magazin gândit să ajungă la clienții solicitanți în 15 minute. Vilig a adăugat că se gândește și la extinderea din Estonia în șapte țări a serviciilor de car sharing (închirieri de mașini) în anul care urmează.

„Oportunitatea este masivă”, a declarat CEO-ul Bolt, susținând că firma pe care o conduce se pregătește pentru listarea pe piața de capital într-un an sau doi, însă că nu este în grabă. „Cel mai probabil vom strânge niște noi finanțări în următoarele câteva luni”, a mai spus Markus Vilig.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri