Le Petit Paris by Chef Samuel este noul restaurant al lui Chef Samuel Le Torriellec și se află pe strada Paris, în locul lui Maize farm to table care s-a închis. Situat în apropiere de Piața Dorobanților, pe str. Paris 61A, Maize a fost un restaurant sofisticat, de fine dining, definit de conceptul farm to table, integrat în bucătăria modernă românească.
Samuel Le Torriellec este chef bucătar de aproape 28 de ani. A făcut școala în Franța, a fost bucătar, cofetar și brutar și a lucrat la un restaurant cu 3 Stele Michelin. Acesta a venit în România în 2008.
Sursa Foto: Le Petit Paris by Chef Samuel/Facebook
Proiectul cu Maize a fost demarat de Mircea Varlam și Cristi Roman, fiind preluat de Nicoleta Tilincă. Maize s-a deschis la începutul lui noiembrie 2017 în mansarda unui (fel de) bloc cu două etaje de pe eleganța strada Paris, aproape de Piața Dorobanților.
Maize a mai fost cunoscut și pentru colaborarea cu cheful Alex Petricean, renumitul D’Artagnan.
În urma lichidării restaurantului s-a scos la licitație un lot de 1.000 de sticle de vin, alături de alte o colecție de vinuri din Italia, Franța sau SUA, whisky-uri rare ori șampanii cu tradiții. Lotul de 1.000 de sticle a reunit sticle de vin alb, rose sau roșu de la crama de peste Prut Gitana Winery și a avut un preț de pornire de 1.500 de euro.
Citeste si:
Sursa foto: Pixabay
Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »
Te-ar putea interesa și: