Producatorul spaniol de mortar de protectie antiincendiu, Proteccion Pasiva 2000 SL, vor sa produca materia prima, in Romania, in cel mult doi ani, ca urmare boomului din constructii, potrivit reprezentantului companiei pentru Romania, Laurentiu Istrate.

Produsul spaniol este un mortar pe baza de ipsos care se aplica pe structura metalica a unei cladiri pentru a-i creste rezistenta la caldura si costa sub un euro pentru un kilogram, a explicat reprezentantul firmei, la targul Construct Expo Antreprenor.

Proteccion Pasiva 2000 SL doreste sa produca mortar, in cel mult doi ani, in judetul Dambovita pentru ca acolo exista ipsos de buna calitate. "Daca afacerea creste, in maximum doi ani intentionam sa aducem tehnologie si aditivi din Spania si sa utilizam ipsosul din Romania. in acest fel, speram ca cifra de afaceri a companiei-mama sa fie acoperita de Romania in proportie de cel putin 10%", a declarat Istrate pentru NewsIn. Producatorul estimeaza dezvoltarea afacerii bazandu-se si pe directivele europene care reglementeaza protectia pasiva a cladirilor ca fiind obligatorie pentru tarile membre UE.

Firma Proteccion Pasiva 2000 SL a intrat pe piata din Romania in urma cu o luna si deja a inregistrat vanzari de circa 15.000 de euro. in prezent, compania spaniola activeaza pe pietele din Slovacia, Republica Ceha, Polonia, Ungaria, iar valoarea vanzarilor se ridica la circa zece milioane de euro pe an.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri