Google le-a transmis angajaților săi că își vor pierde salariile și chiar vor fi concediați dacă nu se aliniază la politica de vaccinare împotriva COVID-19 a companiei, potrivit unor documente interne la care a căpătat acces CNBC.

O circulară transmisă de leadership-ul Google consemnează că angajații au la dispoziție până pe 3 decembrie să își declare situația privind vaccinarea și să încarce o documentație doveditoare, sau să solicite o scutire de la vaccinare invocând chestiuni medicale ori religioase.

Documentul aparținând gigantului tehnologic a prevede că după acea dată va începe să își contacteze muncitorii care nu au urcat documentele privind situația vaccinală sau pe cei care erau nevaccinați, precum și pe cei ale căror cereri de scutire nu au fost aprobate.

Potrivit sursei, cei care nu s-au conformat regulilor de vaccinare până la deadline-ul de pe 18 ianuarie vor fi plasați în suspendare administrativă plătită („paid administrative leave”) pentru 30 de zile.
După această etapă, compania îi va muta în suspendare personală neplătită („unpaid personal leave”) pentru șase luni, stadiu urmat de încheierea contractului de muncă.

Unul dintre purtătorii de cuvânt ai companiei nu a răspuns cererii reporterilor CNBC de a comenta această informație.

În timp ce mare parte din industria tehnologică continuă să respingă planurile de întoarcere fizică la muncă, iar companii mari și mici se pregătesc pentru un viitor flexibil, Google pretinde personalului său să lucreze de la birourile companiei trei zile pe săptămână, începând de la o dată anume a anului următor.

Google are răbdarea limitată în ceea ce îi privește pe cei care refuză să se vaccineze, câtă vreme vaccinurile au fost disponibile pe larg timp de luni de zile în ultima perioadă în SUA.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri