Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor a reacționat din nou în contextu protestului spontan anunțat de angajații de CFR, în special a specialiștilor care lucrează la locomotive. Oficialul se declară în continuare deschis la dialog, însă soluțiile privind o posibilă creștere salarială trebuie să fie în acord cu „sustenabilitatea economică” și cu „jaloanele economice ce trebuie îndeplinite”.

Totodată, Sorin Grindeanu a transmis că a discutat cu colegii din Guvern despre o posibilă plafonare a prețurilor începând cu anul viitor, pentru beneficiarii CFR. Deocamdată nu a fost adoptată o decizie în acest sens, iar propunerea este încă dezbătută împreună cu Ministrul Finanțelor.

„Guvernarea anterioară a promis liderilor de sindicat că le vor fi mărite salariile, în septembrie și că manumite facilități vor fi puse în practică de la 1 ianuarie. Tot acea guvernare venea și spunea că infrastructura feroviară trebuia să dispară sau să fie tratată la `și altele`.

Nu vreau să fiu acuzat de cei care vor veni după mine. Realitatea care stă în picioare pe zona feroviară e neplăcută sau nesustentabilă, dacă vreți, din punct de vedere economic.

Statul român s-a angajat prin PNRR să eficientizeze aceste companiile. Sunt angajamente pe care noi ca stat le-am luat și pe care trebuie să le îndeplinim în 2022. Sunt dispus la dialog, voi sta de vorbă, dar voi avea drept coorodonate de bază două lucruri: sustenabilitatea economică și jaloanele economice pe care trebuie să le îndeplinim.

Sunt două lucruri la care nu am cum să abdic. Sunt deschis să găsim soluții care să fie susținute economic. Dialogul continuă și după ședința de guvern că să găsim soluții menite să stea în picioare economic.

Am avut discuții și cu ceilalți colegi din Guvern ca din ianuarie să vedem dacă putem să facem o plafonare a prețurilor la energie către beneficiari de tipul CFR care sunt tot de stat. Am avut discuții pozitive cu colegii de la Finanțe, dar e doar o discuție în acest moment”, a precizat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Sursa foto: Facebook / Sorin Grindeanu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri