Grupul Louis Delhaize, activ în Franța, Belgia și Luxemburg, prezent și în România din 2003 prin intermediul formatelor de tip hipermarket sub brandul cora, anunță că a ajuns la un acord pentru a-și vinde portofoliul imobiliar din România, menținând în întregime operațiunile comerciale ale hipermarketurilor cora din țară.

Tranzacția de tip sale & lease back (vânzare & închiriere) cu Grupul Supernova, una dintre companiile de real-estate de top din Austria, prevede achiziționarea dreptului de proprietate asupra „pereților” centrelor comerciale în cadrul cărora operează hipermaketurile cora în sistem de chiriaș-ancoră. Schimbarea vizează modificarea controlului în societățile care dețin centrele comerciale având drept chiriaș-ancoră hipermarketurile cora din: București – cora Alexandriei, cora Lujerului și cora Pantelimon –, Bacău – cora Bacău –, Constanța – cora Brătianu și Drobeta – cora Drobeta Turnu Severin, precum și galeriile comerciale[1] (cu excepția celei de la cora Pantelimon, aflată deja în proprietatea unui terț).

Cele 6 hipermarketuri cora asociate tranzacției vor continua să funcționeze ca și chiriaș și să ofere consumatorilor români o gamă largă de produse și servicii, atât offline, cât și online.

Per total, portofoliul de food retail operat de România Hypermarche, subsidiara Louis Delhaize, rămâne neschimbat, operând sub forma celor 10 hipermarketuri cora în București și în alte orașe din țară.

Valoarea tranzacției rămâne confidențială.

Thierry Destailleur, CEO cora România: „Această operațiune de tip sale & lease back deschide un nou capitol în businessul de retail al cora, deoarece ne oferă oportunitatea de a ne concentra pe dezvoltarea amprentei noastre comerciale. Am luat această decizie după ce am evaluat atent activele imobiliare din România ale grupului și o vedem ca pe un avantaj important pentru dezvoltarea locală viitoare. Salutăm acordul cu Supernova și suntem încrezători că este partenerul potrivit pentru cora. Vom continua să operăm hipermarketurile noastre în aceleași locații, ca și chiriași-ancoră.”

Grupul Supernova intenționează să mențină centrele în portofoliul său și se angajează să investească cel puțin 40 de milioane de euro pentru renovarea tuturor centrelor comerciale și să execute extinderi majore în unele dintre ele, în 3-5 ani. Acordul cu Louis Delhaize Group este a doua tranzacție a Supernova în România. Compania austriacă a preluat în octombrie 2021 Jupiter Shopping City din Pitești.

Frank Philipp Albert, proprietarul Supernova Group: "Sunt încântat că dezvoltarea solidă a grupului nostru continuă și că acum putem obține o prezență semnificativă pe piață în România. cora este un partener important, cu proiecte grozave, în locații foarte atractive. Suntem încrezători că, în viitorul apropiat, putem îmbunătăți toate centrele împreună și le putem face și mai atractive.”

Prezent în România din 2003, cora operează în prezent 10 hipermarketuri în București și în alte orașe mari, magazinele de proximitate cora Urban și platforma de e-commerce cora.ro cu peste 40.000 de produse. În 2013, odată cu lansarea serviciului de livrare la domiciliu, cora a devenit primul mare lanț de retail din România care a oferit o opțiune de livrare Drive. Din 2020, serviciul cora Express și-a extins soluția de cumpărături online, facilitând comenzile pe platforme precum Glovo, Foodpanda și Tazz, cu livrări în 60 de minute. Aplicația cora oferă consumatorilor o experiență de cumpărături îmbogățită, o planificare mai bună a listei de cumpărături și acces la beneficii de loialitate. Pe lângă produsele și serviciile de calitate și accesibile, cora România derulează mai multe proiecte de educație și sănătate în comunitățile pe care le operează.

Sursa foto: Shutterstock / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri