Piata consultatiilor medicale private a ajuns la 38 de milioane de euro in 2006, la nivel national-urban, din care 11,35 milioane euro la nivelul Capitalei, a declarat, citata de NewsIn, directorul Centrului de cercetare a pietei Mednet, Lacramioara Laura Voinea.
Aceasta a explicat ca piata consultatiilor medicale a scazut in Capitala la 11,35 milioane de euro in 2006, fata de 12,3 milioane de euro in 2005, dar acest lucru nu indica un regres al pietei serviciilor medicale private, ci mai degraba o redistribuire a populatiei, mai ales cea cu posibilitati financiare, catre servicii mai atractive, cum este cazul abonamentelor sau cel al asigurarilor.

Potrivit studiilor de piata realizate de Mednet, cheltuielile medii pe servicii medicale private au fost de peste 155 lei in 2006 in Bucuresti, fata de 165 de lei in 2005.

"Ponderea celor ce apeleaza la servicii medicale a crescut in 2006 cu toate ca valoarea pietei a scazut, deoarece oamenii s-au indreptat catre abonamente. Piata abonamentelor este dinamica, diferita si rupe din piata consultatiilor", a declarat Lacramioara Voinea.

Potrivit directorului Mednet, asigurarile medicale ocupa locul doi printre preferintele angajatilor pentru beneficiile pe care ar dori sa le aiba la locul de munca, dupa pensia privata. Pe locul trei se situeaza primele.

Asigurarea era inainte cel mai dorit beneficiu, insa intarzierea reglementarilor de catre stat a provocat dezamagirea clientilor, a mai spus Voinea.

Studile de piata ale Mednet referitoare la consultatiile medicale private nu au acoperit nivelul national-urban inainte de 2006 deoarece, potrivit reprezentantilor companiei, nu a existat o cerere pe piata si din acest motiv nu sunt cunoscute rezultate in acest sens.

In Uniunea Europeana, motorul asigurarilor de sanatate a fost reprezentat de corporatii, iar sistemul fiscal este incurajator, a declarat presedintele HR Club, Gabriel Ionescu.

Asigurarea medicala privata este definita in lege ca fiind suplimentara, nu complementara, insa aceasta nu este neaparat o problema, a declarat directorul general al Medicover, Marina Otelea.

"In conditiile in care exista obligatii de munca, trebuie sa existe si un pachet minim de servicii medicale oferite de angajator. Serviciile medicale oferite de companii ofera avantaje in sensul scaderii absenteismului, al cresterii productivitatii, precum si al atragerii si retentiei angajatilor", a declarat directorul pentru resurse umane al PriceWaterhouseCoopers Romania, Ruxandra Stoian.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri