Productia de hidrocarburi a Petrom a scazut, in primul trimestru, cu 6% fata de aceeasi perioada din 2006, din cauza problemelor operationale din zona Suplac si a diminuarii rezervelor naturale, a informat proprietarul companiei petroliere, grupul austriac OMV. Productia de hidrocarburi a Petrom a scazut, in primul trimestru, de la 215.000 barili echivalent petrol pe zi la 202.000 barili echivalent petrol pe zi.

"Intarirea leului fata de dolar si euro va afecta rezultatele Petrom", mentioneaza raportul publicat de OMV si citat de NewsIn. "Petrom a beneficiat de cresterea pretului la gaze naturale si de efectele pozitive ale extragerii din depozite", se mai arata in raport.

Petrom estimeaza ca va obtine, in acest an, un profit net de 1,693 miliarde lei, cu 25,9% mai mic decat cel din 2006 si o cifra de afaceri de 10,65 miliarde lei, redusa cu 18,5% fata de anul trecut, in principal din cauza inchiderii rafinariei Arpechim pentru revizie in luna aprilie si a posibilei reduceri a preturilor internationale ale petrolului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Proiect strategic intre OMV si Gazprom la Marea Neagra