Google întâmpină noi presiuni antitrust în Europa, prin autoritățile de reglementare din Germania care urmăresc să verifice în detaliu practicile de folosire a datelor de către gigantul tehnologic american.

Autoritatea de control al concurenței (Bundeskartellamt, prescurtat FCO) din Germania a anunțat că se va folosi de legile antitrust intrate în vigoare anul trecut – care îi permite să „intervină din timp și mai efectiv” – pentru a investiga practicile de business ale Google, scrie Business Insider.

Într-o declarație, Bundeskartellamt a atenționat că va examina felul în care Google prelucrează datele personale, precum și platforma Showcase a companiei, care publică conținuturi ale publicațiilor locale nemțești precum Der Spiegel, Stern și Die Zeit.

„Este un pas foarte important faptul că de acum Bundeskartellamt poate iniția acțiuni specifice practicilor anti-competitive ale Google”, a declarat președintele Autorității de control, Andreas Mundt.

„Am început deja să ne uităm peste felul în care Google procesează datele personale și să ne implicăm mai detaliat în chestiunea Google News Showcase”, a mai spus Mundt.

FCO susține că masa enormă de date pe care Google le colectează i-au oferit un „avantaj competitiv”, care riscă să fie incorect de folosit pentru a „opera, îmbunătăți și extinde serviciile sau de a dezvolta unele complet noi”.

Compania celebrului motor de căutare a avut o istorie colorată în relația cu reglementatorii de pe bătrânul continent, numai Comisia Europeană amendând Google de trei ori în numai trei ani.

Prima amendă, din 2017, a costat 2,8 miliarde de dolari furnizorul de servicii digitale, a doua (2018) nu mai puțin de cinci miliarde de dolari, iar ultima, din 2019, peste 1,7 miliarde.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri