Lemet, unul dintre liderii pieței de mobilă din România, a demarat montarea centralei electrice fotovoltaice care face parte dintr-un plan de investiții în valoare de opt milioane de euro. Partener în acest proiect energetic, care mai presupune și instalarea panourilor fotovoltaice pe acoperișurile a trei dintre halele fabricii, este Electrica Furnizare, parte a Grupului Electrica, unul dintre marii jucători din sectorul serviciilor energetice. Lucrările vor fi finalizate în primul trimestru al anului 2022.

Centrala electrică va avea o putere instalată de 975,2 kWp și o producție medie anuală de energie electrică estimată la 1.082 MWh. După ce investiția va fi finalizată, Lemet va putea să-și asigure o mare parte din energia electrică consumată în activitatea de producție. Mai mult, fiind vorba de energie verde, emisiile de CO2 vor fi reduse cu peste 275 de tone pe an.

Încheiem în anul care va urma unul dintre cele mai importante planuri de investiții din istoria companiei. Vom continua să extindem rețeaua de magazine Lems și vom investi în noi capacități de producție.

Alexandru Rizea, Director General LEMET

Sursa Foto: Lemet.ro

Nu mai puțin de opt milioane de euro au fost bugetate pentru construcția de noi spații de producție și showroom-uri, investiții în energie verde, în noi tehnologii și în digitalizare. Unele proiecte au fost deja implementate, cum ar fi construcția unei hale de producție în suprafață de 7.500 mp sau cele din sfera tehologiei, în timp restul, printre care se numără și construcția unui showroom cu o suprafață de 3.000 de metri pătrați în Câmpina, vor fi finalizate în prima parte a anului 2022.

Cu sediul în Brebu, compania deține 10 linii de producție cu tehnologii de ultimă oră, complet automatizate, pentru prelucrarea panourilor compozite din lemn și a lemnului masiv. În total, fabrica Lemet și halele de depozitare acoperă o suprafață de 41.000 de metri pătrați. Compania operează rețeaua LEMS, unul dintre cele mai mari lanțuri de magazine de mobilă din România. Acoperind aproape toată țara, cele 70 de magazine LEMS au o suprafață totală de retail de peste 70.000 metri pătrați. Pe platforma LEMET de la Brebu și în rețeaua LEMS lucrează peste 1.600 de angajați.

Sursa foto: LEMS/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri