Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a primit doua oferte de consultanta financiara in cadrul procesului de privatizare a companiei Antibiotice SA Iasi, din partea AT Kearney GmbH si a consortiului Alpha Bank.

Data limita de depunere a ofertelor pentru selectarea consultantului financiar a fost 20 aprilie."Selectarea consultantului se va face in cel mai scurt timp posibil, pentru ca acesta sa se alature echipei care lucreaza pentru privatizarea Antibiotice. Rolul consultantului financiar este tocmai de a construi strategia de privatizare, care sa asigure atat cel mai bun pret posibil pe actiuni cat si o dezvoltare durabila a societatii", a declarat presedintele AVAS, Teodor Atanasiu.

AVAS a selectat deja consultantul juridic pentru privatizarea Antibiotice Iasi, respectiv Bostina si Asociatii SCPA.

Anuntul preliminar de vanzare, prin negociere, a pachetului de actiuni detinut la Antibiotice Iasi, catre un investitor sau un consortiu de investitori condus de un producator de medicamente sau o societate de investitii financiare a fost publicat in urma cu patru luni. AVAS a primit 29 scrisori de interes pentru compania farmaceutica ieseana.

Presedintele AVAS a estimat ca va publica anuntul pentru privatizarea Antibiotice Iasi in octombrie 2007, dupa ce guvernul va aproba strategia de privatizare.

AVAS detine 53,02% din capitalul social al Antibiotice, iar actionari minoritari ai Antibiotice sunt SIF Oltenia (10,09%), Citibank Romania (6.16%) si fondul de investitii cipriot Broadhurst Investment (5,21%).

A.T. Kearney, una dintre cele mai mari firme internationale de consultanta manageriala, si-a deschis pe 12 martie un birou la Bucuresti, pentru a raspunde cresterii impresionante a cererii de servicii de acest gen in Europa de Sud-Est, ca urmare a restructurarii economiilor din zona.

A.T. Kearney a mai activat pe piata romaneasca prin furnizarea de servicii de consultanta, in special companiilor din sectorul energetic, financiar, telecomunicatiilor, farmaceutic, media si de productie.

A.T. Kearney a fost infiintata in Chicago, in 1926 si are aproximativ 2.500 angajati in peste 30 tari de pe toate continentele. Compania este prezenta si pe piata Europei de Sud-Est, de peste 15 ani si colaboreaza strans cu institute de cercetare, universitati si diversi experti locali.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Alpha Bank înlocuiește bancomatele: ce opțiuni ai la noile terminale
Setari Cookie-uri