HS Timber Productions (fostul Holzindustre Schweighofer) a anunțat restructurarea operațiunilor sale din județul Suceava, începând cu sfârșitul primului trimestru al anului 2022.

În fabrica din Rădăuți, o parte dintre operațiuni, mai exact cele din fabrica de cherestea, vor fi întrerupte. De asemenea, producția de stâlpi și grinzi din Rădăuți va rămâne în funcțiune

Fabrica de panouri de lemn masiv din Siret, care prelucrează cherestea de la fabrica din Rădăuți, va fi închisă în totalitate, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Aceste măsuri vor genera o scădere de 30% a activităților grupului în România.

Unul dintre motivele invocate pentru restructurare constă în provocările din ce în ce mai mari de pe piața din țara noastră, cum ar fi faptul că achiziția de lemn rotund românesc este restricționată pentru HS Timber Group încă din 2016.

Ucraina și Rusia nu sunt piețe disponibile pentru achiziționarea de materii prime, din cauza interdicțiilor de export în vigoare acolo. În plus, în așteptarea modernizării infrastructurii feroviare din regiune, precum și birocrația laborioasă a importurilor, fac importurile de lemn din alte state membre ale Uniunii Europene dificile.

Un alt motiv este și faptul că producția de energie verde și vânzarea certificatelor verzi au fost îngreunate. Investițiile mai mari necesare la șantierul Siret nu sunt fezabile din punct de vedere economic în condițiile-cadru actuale.

Aproximativ 600 de angajați vor fi afectați de restructurarea anunțată. Compania se străduiește să ofere multora dintre aceștia angajare continuă în cadrul grupului în România. În celelalte cazuri, se depun eforturi pentru a menține impactul social cât mai scăzut posibil.

În România, HS Timber Group GmbH continuă să opereze două fabrici de cherestea și o fabrică de plăci în alte locații, angajând aproximativ 2.400 de oameni. Aceste fabrici nu sunt afectate de restructurare și vor fi consolidate în continuare.

HS Timber Group este o companie de prelucrare a lemnului de origine austriacă, cu rădăcini foarte puternice în Europa Centrală și de Est, în special în România. Grupul operează în principal în industria lemnului și produce produse din lemn de înaltă calitate pentru clienții industriali din întreaga lume.

Sursa foto: HS Timber Group/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri