STADA România, subsidiara din România a grupului STADA Arzneimittel AG, anunță o investiție de 48,3 milioane de euro într-o nouă facilitate de producție ce va fi construită în Parcul Industrial Arieș din Turda, județul Cluj. Proiectul de tip greenfield este parțial susținut în implementarea sa de Guvernul României, printr-o contribuție de ajutor de stat.

Noua unitate de producție și ambalare va cuprinde inițial 9 linii tehnologice de ultimă generație pentru produse în doză solidă (capsule și tablete), cu o capacitate de 100 milioane pachete pe an.

Suprafața totală a unității este de aproximativ 30.000 mp și permite o extindere rapidă a liniilor de producție până la un număr de 12.

Întreaga suprafață a terenului achiziționat este de 100.000 mp și permite de asemenea, o dezvoltare ulterioară a facilităților de producție, prin construcția unor noi clădiri, în funcție de cererea pieței și raportat la nevoile de dezvoltare continuă a companiei.

Produsele finite din unitatea din Turda - atât medicamentele eliberate pe bază de rețetă, cât și produse farmaceutice eliberate fara prescripție medicală - sunt destinate să deservească cu preponderență piețele din Europa, în care grupul STADA își desfășoară operațiunile.

Am ales Turda pentru că este aproape de depozitul nostru din Timișoara, finalizat tot în acest an, aproape de unitățile de producție STADA din Serbia, precum și de laboratorul nostru de testare ce deservește grupul Stada la nivel global. Amplasarea geografică a fabricii oferă în egală măsură legături rapide pentru transportul către toate piețele europene.

Mihai Fugarevici, directorul general al STADA România

Fabrica STADA de la Turda va fi construită folosind tehnologie modernă, de ultimă generație, precum și o suită de facilități ce presupun un consum redus de energie, cum ar fi panourile solare fotovoltaice, sistemul termic solar și chiar acoperiș verde pentru echilibrarea fluctuațiilor de temperatură. Etapele de construcție și partea operațională vor fi coordonate de Veroljub Ljubinkovic, care va conduce proiectul în calitate de director al fabricii.

Termenul de finalizare a facilității de producție este planificat pentru luna octombrie 2024. Exploatarea facilității presupune formarea unei echipe de 375 de angajați cu o bogată experiență în industria farmaceutică, ce va valorifica moștenirea puternică a regiunii Cluj în acest domeniu.

“Într-un oraș în plină dezvoltare este absolut necesar ca mediul de afaceri să fie unul diversificat, cu servicii de top. Concepția noastră de administrare a comunității în interesul ei, deschide porțile și pentru STADA Group”, a declarat Cristian Octavian Matei, Primarul Municipiului Turda.

STADA Arzneimittel AG este o companie farmaceutică cu sediul central în Bad Vilbel, Germania. Grupul STADA are o strategie de afaceri axată pe doi piloni: medicamente generice, inclusiv produse farmaceutice de înaltă specialitzare și produse fără prescripție medicală pentru consumatori. La nivelul anului 2020 Grupul STADA a raportat o cifra de afaceri de 3 miliarde euro și EBITDA de 713.3 milioane euro. Stada Arzneimittel AG este prezentă în aproximativ 120 de țări, cu aproximativ 50 de reprezentanțe, 20 de fabrici și peste 12300 de angajați în întreaga lume. STADA România este parte integrantă a grupului STADA Arzneimittel AG și este prezentă pe piața din România din anul 1997 prin două entități, Stada M&D și Stada Hemofarm.

Sursa foto: STADA România

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri