Petrom si LukOil ar putea achizitiona 15 benzinarii independente,in perioada urmatoare

Circa 15 benzinarii independente au fost scoase la vanzare in ultimele doua saptamani, printre pretendentii la preluarea acestora numarandu-se si companii mari precum Petrom si LukOil, a declarat pentru NewsIn, presedintele Asociatiei Benzinarilor Particulari, Ion Tache. "In ultimele doua saptamani, 11 dintre benzinarii particulari si-au anuntat intentia de a vinde statiile pe care le au in proprietate, ceea ce inseamna 12-15 benzinarii", a declarat Tache.

Potrivit acestuia, printre companiile care si-au anuntat intentia de a prelua bezinariile se afla Petrom si LukOil. "Reprezentantii acestora vor negocia direct cu proprietarii benzinariilor independente si vor stabili un pret, care va varia, bineinteles, de locatia statiilor", a precizat presedintele Asociatiei Benzinarilor Particulari.

Tache a mai spus ca, dintre benzinariile scoase la vanzare, circa 6-7 sunt amplasate de-a lungul drumurilor nationale si a celor europene. "In prezent, mai exista aproximativ 400 de benzinarii independente in toata tara, iar, din informatiile pe care le detin, foarte multi dintre benzinarii particulari vor sa le vanda", a adaugat Ion Tache.

Petrom detine in Romania circa 600 de benzinarii, in timp ce LukOil opereaza o retea de aproximativ 300 de statii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri