Actionarii producatorului de medicamente Antibiotice SA Iasi discuta modificarea statutului firmei potrivit reglementarilor noi din Legea companiilor, in cadrul adunarii generale a actionarilor convocata la 25 mai 2007, a anuntat un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti si citat de NewsIn.

Totodata, actionarii vor discuta si remuneratia pentru presedintele si membrii consiliului de administratie. Tot atunci se va discuta si contractul de mandat al directorului general cu Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), care este actionarul majoritar al companiei, precizeaza comunicatul.

Conducerea companiei Antibiotice Iasi, listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va propune, in sedinta actionarilor din data de 26 aprilie, acordarea unui dividend brut de 0,02308 lei pe actiune pentru anul 2006, de 1,5 ori mai mare decat dividendul acordat in anul anterior. Producatorul de medicamente din Iasi a acordat, pentru 2005, un dividend de 0,0148 lei pe actiune. Decizia finala va fi luata in cadrul adunarii generale a actionarilor programata pentru data de 26 aprilie 2007. In cadrul adunarii vor fi analizate si rezultatele financiare ale companiei pe anul 2006 si se va stabili bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul in curs, precizeaza comunicatul. Valoarea totala a dividendelor propuse de conducerea companiei se ridica la 10,5 milioane lei (42% din profitul net estimat pentru 2006)

Profitul net realizat de Antibiotice Iasi in 2006 a fost de 25,03 milione lei, in crestere cu 27% fata de anul 2005. Cifra de afaceri a crescut cu 19,8% pana la 195,88 milioane lei. AVAS detine 53,027% din capitalul social al Antibiotice si intentioneaza sa se asocieze cu unii dintre actionarii minoritari pentru a vinde impreuna un pachet de control viitorului investitor. Printre actionarii minoritari ai Antibiotice sunt SIF Oltenia (10.09%), Citibank Romania (6,16%) si fondul de investitii cipriot Broadhurst Investment (5,21%). Actiunile Antibiotice sunt cotate la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

In prezent, portofoliul Antibiotice Iasi cuprinde 120 de medicamente pentru 11 clase terapeutice si se afla pe primul loc in ceea ce priveste volumul de medicamente consumate in sistemul spitalicesc din Romania. Compania este prezenta in peste 40 de tari.

Antibiotice Iasi tinteste un profit dublu in 2010 prin extinderea pe piata din Statele Unite ale Americii si atragerea de fonduri de la noul investitor si estimeaza ca va atinge o cifra de afaceri de 115 milioane euro. Profitul estimat de conducerea companiei pentru 2006 este de 8 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri