Compania Turism Felix SA Oradea a afisat un profit net de 6,33 milioane lei (1,87 milioane euro), in crestere cu 7,2% fata de anul anterior, dar actionarii au decis sa nu acorde dividende si sa reinvesteasca integral suma
La sfarsitul anului 2005, compania inregistra un profit net de 5,9 milioane lei. Actionarii au aprobat ca profitul dupa impozitare din anul trecut sa fie folosit pentru investitii in 2007, precizeaza comunicatul companiei.

Cifra de afaceri a companiei a fost de 37,49 milioane lei, in crestere cu 5,9% fata de anul anterior. In 2005, compania a obtinut o cifra de afaceri de 35,37 milioane lei. Pentru anul in curs, compania isi propune realizarea unui profit brut de 7,4 milioane lei si venituri de 43,6 milioane lei.

Compania are un capital de 24,8 milioane lei. Cele cinci societati de investitii financiare (SIF-uri) detin aproape integral capitalul social al companiei care administreaza statiunea balneara Felix din Oradea. SIF 3 Transilvania este actionarul majoritar, cu un pachet de 63,40% din titlurile societatii, urmat de SIF 5 Oltenia, cu 16,42%. Ultima cotatia a fost de 1,88 lei, inregistrata in sedinta din 19 aprilie.

Actionarii companiei Turism Felix SA au mai aprobat dublarea capitalului de la 24,8 milioane lei la 49,61 milioane lei, si acordarea unei actiuni gratuite pentru un titlu vechi detinut, informeaza NewsIn.

Majorarea este o consecinta a promisiunii facute in prospectul de oferta de anul trecut. Capitatul social va fi majorat de la 24,8 milioane lei pana la 49,61 milioane lei, prin emiterea unui numar de 248.074.728 actiuni cu valaore nominala de 0,10 lei. Fiecare actionar va primi o actiune noua pentru o actiune veche detinuta la data de 12 mai 2007, precizeza comunicatul.

Actionarii au ales componenta consiliului de administratie, Mihai Fercala fiind presedinte, iar membrii sunt Florian Firu si Gheorghe Bailesteanu. Asigurarea profesionala obligatorie pentru fiecare membru al consiliului a fost stabilita la 100.000 euro. Bursa de Valori Bucuresti a aprobat, la sfarsitul lunii februarie, listarea companiei Turism Felix Oradea, la categoria a doua.

Turism Felix si-a majorat, in cursul lunii septembrie 2006, capitalul social, cu 4,751 milioane lei, la 24,807 milioane lei, in urma unei oferte publice primare, inainte de listarea companiei la Bursa de Valori Bucuresti. Oferta de vanzare a fost lansata pentru a majora capitalul social, in vederea listarii la Bursa, iar banii vor fi utilizati pentru continuarea investitiilor in companie.

Oferta intiala prevedea vanzarea a 77 milioane de actiuni, din care au fost subscrise doar 47,51 milioane de titluri, restul de 29,48 milioane de actiuni fiind anulate. Oferta de vanzare a actiunilor s-a desfasurat in doua etape. Prima etapa, desfasurata intre 10 iulie si 8 august, a fost destinata actionarilor inscrisi in registrul actionarilor la data de 21 iunie 2006. Cea de-a doua perioada de subscriere a avut loc intre 9 august si 18 septembrie, fiind deschisa tuturor investitorilor.

Cele cinci societati de investitii financiare (SIF-uri) detin aproape integral capitalul social al companiei care administreaza statiunea balneara Felix din Oradea. SIF 3 Transilvania este actionarul majoritar, cu un pachet de 63,40% din titlurile societatii, urmat de SIF 5 Oltenia, cu 16,42%. Ultima cotatia a fost de 1,88 lei, inregistrata in sedinta din 19 aprilie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri