Două magazine din reţeaua retailerului Mega Image, aflate în Brăneşti, judeţul Ilfov, au fost sancţionate cu amenzi de 35.000 de lei pentru abateri de la legislaţia în domeniu şi oprirea temporară a activităţii până la remedierea deficienţelor.

"În urma unei sesizări sosite de la consumatori referitoare la condiţiile în care se desfăşoară activitatea comercială în două magazine Mega Image, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a realizat, pe 01.02.2022, o acţiune de control - coordonată de vicepreşedintele ANPC Mihai Culeafă - la cele două puncte de lucru ale operatorului economic, aflate în Brăneşti, judeţul Ilfov. Comisarii ANPC au constatat, în urma verificărilor, abateri de la legislaţia în domeniu, care au condus la aplicarea unor amenzi contravenţionale în valoare de 35.000 lei", se menţionează într-un comunicat al ANPC citat de Agerpres.

De asemenea, comisarii au decis oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficienţelor şi au oprit definitiv de la comercializare o cantitate de circa 420 de kilograme de produse alimentare în valoare de aproximativ 6.000 lei, fiind propusă sancţiunea complementară de închidere temporară a unităţii, pe o durată de cel mult 6 luni, pentru unul dintre cele două magazine.

Printre neregulile constatate în timpul controlului au fost: expunerea spre comercializare a unor sortimente de produse ambalate, în vitrine frigorifice care, în zona ventilatoarelor, prezentau insecte moarte, rugină, acumulări în strat grosier de grăsimi, resturi menajere şi praf, comercializarea de legume şi fructe cu vizibile modificări organoleptice, comercializarea de produse alimentare proaspete, ambalate, refrigerate, cu aspect bombat, ceea ce denota o alterare a produsului.

Totodată, în unităţile controlate se comercializa pâine vrac, ambalată în unitate, fără etichetă, la raionul de rotiserie se utilizau grătare care prezentau un strat gros de arsură şi grăsimi, spaţiul fiind neigienizat, prezentând grăsime, resturi alimentare în procent ridicat, în timp ce la raionul de patiserie, unele rafturi din lemn aveau cu grad de uzură avansat.

Potrivit sursei citate, toate vitrinele cu produse alimentare, frigiderele cu băuturi răcoritoare din magazin prezentau un grad avansat de uzură, rafturi depreciate, cu zone rupte şi cu strat grosier de grăsimi, resturi alimentare şi praf.

Nu în ultimul rând, în magazinele Mega Image controlate se comercializau produse congelate, ambalate cu procent ridicat de gheaţă, produse în afara termenului de valabilitate sau fără traducerea în limba română a elementelor de identificare pe etichete sau fără a avea afişat preţul la locul de comercializare, iar o parte din pavimentul magazinului prezintă zone depreciate, rupte, un grad avansat de uzură şi un strat grosier, îmbâcsit cu praf şi grăsime.

"Înainte de orice sunt ilfovean. Am primit pe numărul meu de telefon informaţii şi imagini cu privire la activitatea unui magazin aparţinând lanţului Mega Image din judeţ. Filmările şi pozele m-au cutremurat şi, imediat, în dimineaţa următoare, am coordonat acţiunea de control desfăşurată la respectivul spaţiu comercial. Nu-mi vine nici acum să cred că pot exista încă astfel de situaţii. După toate acţiunile desfăşurate de această autoritate. Transmit tuturor consumatorilor şi mai ales celor din Ilfov, care cu siguranţă ştiu să-mi transmită direct mesajele, că voi fi personal prezent la acţiunile de control din acest judeţ", a declarat Mihai Culeafă, vicepreşedinte ANPC.

Săptămâna trecută, comisarii ANPC au sancţionat cu o amendă de 15.000 de lei un alt magazin din reţeaua Mega Image (strada Petre Ispirescu, Nr. 86) pentru deficienţe în ceea ce priveşte comercializarea produselor alimentare.

Sursa foto: Mega Image

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri