Nina Jane Patel, un psihoterapeut din Marea Britanie, a vorbit în presa din Marea Britanie despre „coșmarul ei suprarealist” după ce a fost „violată în serie” în realitate virtuală creată de compania Meta (Facebook).

Ea a relatat că s-a simțit ca și când totul s-ar fi întâmplat în viața reală, în urma progreselor tehnologice ale simulării care proiectează utilizatorul în lumea virtuală. Psihoterapeutul care efectuează cercetări asupra metaversului, susține că a rămas „șocată” după ce mai multe avatare au atacat-o în metavers, scrie G4Media, citând The Independent

Metaversul se referă la realitatea virtuală 3D care simulează viața reală, conținând avatare holografice și videoclipuri.

Termenul metavers se crede că a fost folosit pentru prima dată în romanul științifico-fantastic al lui Neal Stephenson din 1992, Snow Crash, în care și-a imaginat avatare asamblate în lumi virtuale.

Avatarul este profilul fizic al utilizatorului, care rămâne vizibil pentru celelalte persoane din realitatea virtuală.

Facebook a creat un metavers, Mark Zuckerberg schimbând numele companiei-mamă Facebook în Meta, în încercarea de a-și direcționa energiile în construirea metaversului.

„Mi-am împărtășit recent experiența mea de hărțuire sexuală în locațiile Facebook/Meta”, a spus Jane Patel, într-o postare în social-media.

„La 60 de secunde după ce am intrat, am fost hărțuită verbal și sexual. 3, 4 avatare masculine, cu voci masculine, mi-au violat avatarul, iar în timp ce încercam să scap, au strigat ”.

Femeia în vârstă de 43 de ani a spus că a fost o „experiență groaznică care s-a întâmplat extrem de rapid” nemaiavând posibilitatea să se gândească la utilizarea unor sisteme de siguranță, adăugând că a „încremenit”.

Jane Patel a adăugat că atât reacția ei „fiziologică, cât și cea psihologică” este asemănătoare cu cea care se întâmplă în viața reală.

„Realitatea virtuală a fost concepută în esență astfel încât mintea și corpul să nu poată diferenția experiențele virtuale/digitale de cele reale”, a spus Jane Patel.

Ea a explicat că este o „femeie hotărâtă”, cu o comunitate de prieteni unită în jurul ei, spunând de asemenea că nu are de gând să fie „descurajată de trei sau patru avatare” care încearcă să o „sperie sau să o intimideze”.

„Experiența mea de hărțuire sexuală a fost șocantă, cel puțin. Șocant pentru că nu sunt obișnuită să mi se vorbească în astfel de moduri jignitoare, poate eram 1996, dar cu siguranță nu în 2021”, spune ea.

Șocul a fost apoi să vadă reacția oamenilor pe rețelele de socializare, unde a povestit prin ce a trecut.

„Comentariile la postarea mea au fost o mulțime de opinii, de la nu alege un avatar de femeie, este o soluție simplă, până la nu fi proastă, nu a fost real, un strigăt jalnic de atragere a atenției, ”, afirmă ea.

Un purtător de cuvânt al Meta a spus că regretă această întâmplare și că și-ar dori ca toată lumea din Horizon Venues să aibă o „experiență pozitivă”.

”Găsiți cu ușurință instrumentele de siguranță care ne pot ajuta pe noi ca într-o situație ca aceasta să investigăm și să luăm măsuri. Locațiile Horizon ar trebui să fie sigure și ne angajăm să le construim în acest fel. Vom continua să facem îmbunătățiri pe măsură ce aflăm mai multe despre modul în care oamenii interacționează în aceste spații, mai ales când vine vorba de a ajuta oamenii să raporteze lucrurile cu ușurință și fiabil”, a transmis purtătorul de cuvânt Meta.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri