Actionarii Romaqua Group SA Borsec au hotarat, in martie, contractarea unui credit de 31 milioane euro de la Banca Comerciala Romana, pentru constructia unei fabrici de bere la Sebes, informeaza NewsIn. Creditul de investitii este pe termen de zece ani, din care doi ani perioada de gratie, garantat cu gaj pe fondul de comert. Compania este detinuta in proportie de 98% de Romaqua Holdings. Principalul actionar al companiei este omul de afaceri Octavian Cretu.

De asemenea, actionarii Romaqua Group SA Borsec au decis majorarea unei linii de credit contractata in 2005, pana la plafonul de 3,5 milioane euro, pe termen de un an, avand ca destinatie finantarea activitatii curente (proiecte de marketing, achizitii de materii prime si materiale, etc).

Romaqua Group detine fabrica de imbuteliere de la Busteni din 1999, dupa ce Comchim Bucuresti (acum Romaqua Holdings) a cumparat societatea de stat Regina Apelor Minerale Borsec. In anul 2004, compania a intrat pe doua noi piete: cea a bauturilor racoritoare prin gama Giusto si pe cea a cafelei prin gama Metropolitan Caffé. Fabrica de bauturi racoritoare Giusto, situata in Busteni are o capacitate de 200 milioane de litri pe an, potrivit paginii de internet a companiei.

In anul 2006, Romaqua Group a lansat doua marci de bauturi racoritoare, Quick Cola si Brifcor. Producatorul de ape minerale si bauturi racoritoare exporta produsele sale in Ungaria, SUA, Canada, Israel, Grecia, Taiwan, Republica Moldova, Belgia, Danemarca, Olanda, Coreea, Insulele Bahama si Marea Britanie.

Romaqua Group SA Borsec a inregistrat, anul trecut, un profit net de 17, 22 milioane lei, potrivit Monitorului Oficial. In anul 2005, compania a inregistrat un profit net de 5,48 milioane lei (1,51 milioane euro), la o cifra de afaceri de 175,08 milioane lei (48,36 milioane euro) si un numar de peste 1.030 de angajati, potrivit paginii de internet a Ministerului Finantelor Publice.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Deschiderea teraselor, un compromis pe care nu toți sunt dispuși să și-l asume
Setari Cookie-uri