Grupul american de rezervări de călătorii, Booking, prezent cu operațiuni și în plan local, a decis să deschidă în România un Centru de Excelență. Noul sediu va fi amplasat în zona Tineretului din București, în sectorul 4.

În total, Booking Holdings a închiriat 8.000 mp în clădirea de birouri U Center din București (Calea Șerban Vodă 206), dezvoltată de Forte Partners, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori români, controlat de fraţii Jabra şi Geo Mărgescu. Proiectul cuprinde 63.000 mp de birouri, inclusiv un spațiu comercial la parter.

Centrul va servi ca un hub pentru forța de muncă specializată și înalt calificată, dezvoltarea de software și colaborarea între departamentele de securitate cibernetică, IT și finanțe ale holdingului și diferitele sale mărci, a declarat Forte Partners într-un comunicat de presă, potrivit SeeNews.

„700 de noi locuri de muncă sunt generate direct de această companie, însă, indirect, această investiție va duce la o dezvoltare majoră a comunității noastre, deoarece în viitorul apropiat acest hub de investiții urmează să își dubleze suprafața până la 63.000mp. Faptul că o companie de un asemenea calibru alege Sectorul 4 pentru o investiție atât de importantă într-o perioadă oarecum incertă, arată că dezvoltarea comunității noastre se simte și prezintă garanții de viitor”, a scris pe pagina sa de Facebook, Daniel Băluță, primarul sectorului 4 al Capitalei.

Edilul amintește în postarea sa că în urmă cu un an, Tesla a deschis tot în sectorul 4 primele birouri din România, în timp ce alte companii cum este și producătorul de ambalaje de bere și suc, Can-Pack, a investit 50 de milioane de euro într-o nouă linie tehnologică.

Sursa foto: Facebook / Daniel Băluță

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri