Producatorul de materiale de constructii Macon SA Deva a inregistrat, anul trecut, un profit brut de peste 18 milioane lei si o cifra de afaceri neta de 104,75 milioane lei, potrivit rezultatelor financiare publicate in Monitorul Oficial, informeaza NewsIn.

Macon are un capital propriu de peste 111 milioane lei si un numar de aproximativ 750 de salariati. In vara anului trecut, controlul asupra societatii a fost preluat de catre fondul de investitii HaMer Holding Sarl Luxemburg.

Societatea produce de materiale de constructii, respectiv elemente de beton pentru constructii, BCA, vata minerala bazaltica, cahle de teracota, materiale izolatoare, tigla din beton. Compania a fost fondata in 1963, sub denumirea IMC Deva, pentru ca in 1994 sa fie privatizata prin vanzarea pachetului majoritar catre angajati si manageri.

Compania a inregistrat, in 2004, un profit de 9,76 milioane de lei si o cifra de afaceri de 76,12 milioane de lei, potrivit informatiilor de pe pagina de internet a Ministerului Finantelor Publice.

Fondul de Investitii HaMer Holding Sarl Luxemburg este parte a Polish Enterprise Fund V, LP si are ca obiect de activitate efectuarea si administrarea investitiilor realizate in societati comerciale. Polish Enterprise Fund este cel mai mare fond al Enterprise Investors, in valoare de 300 de milioane de euro. Enterprise Investors este unul dintre cele mai mari fonduri de investitii din Europa Centrala si de Est si a investit in comerciantul de produse alimentare Artima SA si in compania de software Siveco


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si