Actionarii companiei Zentiva SA Bucuresti, fosta Sicomed, au aprobat previziunile financiare ale conducerii, care estimeza un profit net de 37,51 milioane lei in acest an, cu 62,59% mai mare decat cel realizat anul trecut, informeaza NewsIn.

Compania isi propune realizarea unei cifre de afaceri de 243,98 milioane lei in 2007. Producatorul de medicamente a raportat anul trecut o cifra de afaceri de 242,09 milioane lei, in crestere cu 28% fata de 2005.

Actionarii companiei Zentiva SA, listata la Bursa de Valori Bucuresti, au aprobat repartizarea integrala a profitului net de 23,07 milioane lei din 2006 pentru constituirea surselor proprii de finantare. In plus, actionarii au reconfirmat societatea Ernst&Young Romania ca auditor. In cadrul adunarii s-au stabilit remuneratiile pentru administratori, valoarea anuala maxima fiind stabilita la 1,10 milioane lei.

Actionarul majoritar al Zentiva este Venoma Holdings Ltd. cu 51% din actiunile companiei, Zentiva NV cu 23,90% si QVT Fund cu 14,83% din capital. Zentiva a obtinut, in 2006, un profit net de 24,39 milioane lei (6,71 milioane euro), in crestere cu 52% fata de anul anterior, cand profitul a fost de 15,99 milioane lei.

Compania Zentiva SA Romania a fost construita pe bazele Uzinei de Medicamente Bucuresti, infiintata in anul 1962. In anul 1998, denumirea societatii devine Sicomed SA. Din 1998, actiunile societatii se tranzactioneaza la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti. Societatea are un capital social de 41,69 milioane lei si o capitalizare de 729,68 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri