Producatorul de bauturi spirtoase Zarea a afisat, anul trecut, un profit de 9,7 milioane lei, mai mare cu 76,7% decat cel inregistrat in 2005, informeaza NewsIn
Zarea a avut, la finele anului precedent, o cifra de afaceri neta in valoare de 48,2 milioane lei, in crestere cu 24% fata de 2005, cand a inregistrat afaceri de 38,9 milioane lei. Profitul companiei a ajuns, in 2005, la 5,4 milioane lei. Aceasta marire a vanzarilor s-a datorat mai ales cresterii cheltuielilor de marketing prin campanii media, materiale promotionale, premii, gratuitati si altele. Cresterea cifrei de afaceri s-a realizat fara o majorare a costurilor cu stocurile, care au ramas la acelasi nivel din 2005, ceea ce a dus la o crestere a marjei de productie si a adaosului comercial.

Potrivit raportului financiar al Zarea, numarul mediu de salariati in 2006 a fost de 192, mai mare cu 34% decat in 2005, cand s-au inregistrat 143 de salariati. Cresterea s-a realizat in departamentele de vanzari, productie, logistica si a fost necesara pentru realizarea unei cifre de afaceri mai mari. Acest lucru a avut ca efect o crestere a costului cu forta de munca cu 52%, in anul 2006.

Zarea are un capital social de 4,1 milioane lei, impartit in 41.591.660 actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei, fiecare. Actionarul majoritar este compania Ambra care detine 44,63% din capitalul firmei. Zarea comercializeaza produsele la nivel national direct in retelele de magazine Metro, Selgros, Cora, Kaufland, Carrefour, Billa si indirect prin distribuitori en-gros selectionati la nivelul de judet.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri