Actavis Romania, fosta Sindan, isi propune ca, pana in 2009, exporturile sa reprezinte pana la 50% din cifra de afaceri, aproximativ 100 milioane de euro si o crestere a cotei de piata la 2,5% in 2007, fata de anul trecut.
Grupul Actavis, unul dintre primii sase producatori mondiali de produse generice, cu o cota de piata de 4%, a anuntat, marti, ca Sindan, singurul producator autohton specializat in dezvoltarea, productia si distributia de produse oncologice, a devenit oficial Actavis Romania, potrivit NewsIn. "Aceasta vine ca urmare a achizitiei Sindan de catre Actavis in martie 2006 si a integrarii cu succes a companiei in grup", a declarat, marti, directorul Actavis Romania, Laurentiu Scheusan.

Actavis, grup islandez, a cumparat in martie anul trecut, producatorul Sindan Pharma in urma unei tranzactii de 147,5 milioane de euro. Raportul financiar al Actavis a aratat ca vanzarile de pe piata romaneasca au reprezentat 5% din valoarea totala inregistrata de grupul islandez anul trecut, de 1,31 miliarde euro.

Scheusan a precizat ca dupa achizitie, Sindan a continuat sa se dezvolte, compania inregistrand in 2006 venituri totale de 95 de milioane de euro, din care zece milioane de euro la export. Pentru anul 2007, compania estimeaza venituri de 115 milioane de euro, din care 15 milioane de euro reprezinta exporturile. Divizia din Romania preconizeaza o crestere de 50 la suta a exporturilor pentru produsele oncologice pana la finalul anului 2007.

Actavis detine unul dintre cele mai mari portofolii de produse generice din domeniul farmaceutic, cu peste 650 de produse disponibile pe piata si alte 355 de produse in dezvoltare, acoperind principalele clase terapeutice. Anul trecut au avut loc 376 lansari de produse, insemnand 163 de molecule, din care 54 au fost primele pe piata.

Anul trecut, 7 produse din portofoliul Actavis au fost lansate in Romania. in acest an, alte 17 noi produse vor patrunde pe piata locala. Este vorba de medicamente destinate afectiunilor sistemului nervos central, sistemului cardiovascular si de cele care fac parte din clasa terapeutica de produse anti-infectioase, precum si de OTC-uri (medicamente care se elibereaza faca prescriptie medicala).

infiintata in 1991, cu sediul central in Bucuresti, Sindan este unul dintre liderii europeni in domeniul productiei de medicamente oncologice generice si cel mai mare distribuitor pe spitale din Romania. intre 2000 si 2004, Sindan s-a lansat in furnizarea si distributia de oncologice generice si pe alte piete. Primele vanzari au fost inregistrate in Polonia, Slovacia si Bulgaria. Anul trecut, Sindan detinea retele de distributie in sapte tari, respectiv Japonia, Marea Britanie, Polonia, Ungaria, Slovacia, Bulgaria si Moldova.

in prezent portofoliul de oncologice cuprinde 29 de produse. Sunt in curs de obtinere peste 200 de aprobari in numeroase tari, iar Sindan este singurul producator roman care distribuie medicamente pe piata japoneza. De asemenea, a fost prima companie romaneasca ce a obtinut in 2000 certificarea de calitate GMP (Good Manufacturing Practice) la nivelul ambelor linii de productie, atat pentru produsele injectabile, cat si pentru cele orale.

Actavis, cu sediul in Istanda, dezvolta activitati in 32 de tari si are peste 11 mii de angajati la nivel global. Grupul a ajuns la o cifra de afaceri de circa 1,4 miliarde de euro in 2006 si estimeaza pentru 2007 o cifra de afaceri de 1,6 miliarde de euro. Actavis a realizat achizitii strategice in SUA, Rusia si India care se asteapta sa determine cresteri ale veniturilor si costuri optime in procesul de productie. Robert Wessman, presedinte si CEO al grupului Actavis a declarat ca in urmatorii ani, grupul ar putea sa ajunga pe locul trei la nivel mondial, avand cea mai rapida rata de crestere din lume.

Capitalizarea bursiera a companiei este de aproximativ trei miliarde euro si este listata la Bursa de Valori Islanda.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri