Rombat estimeaza, pentru 2007, o cifra de afaceri de 38 milioane euro, in crestere cu 22% fata de anul trecut, in urma programului de investitii prin care vizeaza extinderea si modernizarea capacitatilor de productie.

Compania va investi, anul acesta, 4,2 milioane de euro in extinderea capacitatilor de productie, modernizarea capacitatii de injectie mase plastice si extinderea facilitatilor de recuperare a plumbului din bateriile uzate. Investitiile vizeaza construirea unei suprafete de 2.700 mp, dar si cumpararea unor echipamente de ultima tehnologie din Italia, Anglia si Suedia, informeaza NewsIn. Aceasta investitie va aduce o crestere a productiei cu aproape 50% si cresterea numarului de angajati cu 55 de oameni.

Noua hala va fi pusa in functiune incepand cu luna septembrie. Compania estimeaza ca in acest an volumul de vanzari va fi de circa 1,3 milioane baterii auto. Cererile vin atat din tara cat si strainatate, principala tara de export fiind Franta. Rombat a vandut in primele trei luni ale anului peste 290.000 de baterii auto, dintre care 135.000 pentru export.

Programul de recuperare a plumbului, inceput in 2005, va continua sa se desfasoare la Copsa Mica, unde, pana in prezent, s-au investit peste 1,5 milioane de euro, urmand ca in acest an sa se mai aloce peste 380.000 euro. Noua instalatie va fi pusa in functiune in al doilea trimestru al acestui an.

Programul de investitii cuprinde si modernizarea capacitatii de mase plastice, pentru care se va aloca 1,2 milioane de euro.

Unul dintre obiectivele majore ale companiei pentru anul 2007 este dezvoltarea lantului de distributie, prin deschiderea de depozite in intreaga tara. in prima etapa aceastea se vor deschide in orasele: Deva, Craiova, Iasi, Ramnicu Valcea, Brasov, Bucuresti, iar costurile totale depasesc 800.000 euro. “Dorim sa venim mai aproape de clientii nostri, de aceea ne-am hotarat sa investim in lantul de distributie. in cadrul acestor depozite vom oferi clientilor si un service profesional in ceea ce priveste instalatia eletrica si bateria autovehicului”, a afirmat directorul de marketing, Elena Sava.

Rombat a inregistrat o cifra de afaceri de peste noua milioane euro si un profit brut de un milion de euro, in primele trei luni ale anului 2007, iar programul de investitii pe anul in curs va ajunge la 6,5 milioane de euro. Compania a avut anul trecut o cifra de afaceri de 30,9 milioane de euro, in crestere cu 19% fata de anul 2005. Firma a obtinut un profit net de peste trei milioane de euro.

Rombat a fost privatizata in 1996, intregul capital social apartinand angajatilor si conducerii. Compania exporta in Franta, Portugalia, Belgia, Africa, Italia, Bulgaria, Republica Moldova, Croatia, Germania, Ungaria, Rusia, Ucraina si Finlanda.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri