Mulți dintre români decid că vor să își construiască propria afacere, pentru că vor să nu mai depindă de un șef, să aibă acea independență financiară care să le asigure un trai lipsit de griji.

Pentru cei care au astfel de inițiative, dar nu dispun de un buget foarte mare, un magazine alimentar este alegerea perfectă. Și, de cele mai multe ori, chiar au success în ceea ce își doresc, pentru că au luat cele mai bune decizii. Printre acestea se află și achiziționarea de rafturi metalice pentru magazin. Nu înțelegi legătura? Atunci citește rândurile următoare și vei afla multe informații interesante, care îți vor schimba puțin felul de a gândi o afacere.

Ce legătură este între rafturi și succesul unei afaceri?

La prima vedere, nu prea pare să existe nici un fel de legătură între cele două. Sunt altele mult mai importante pentru succesul unei afaceri, nu niște rafturi simple, pe care îți așezi marfa. Dacă gândești așa, înseamnă că nu ești un adevărat businessman, și poate nu ești făcut pentru aceasta. Trebuie să înțelegi în primul rând cum îți ajuta un set de rafturi metalice afacerea.

Rafturile metalice pentru aranjarea produselor

În orice magazine există rafturi care sunt folosite pentru aranjarea produselor. Cum ajuta un set de rafturi metalice afacerea ta? Rafturile metalice sunt excelente atât pentru prezentarea frumoasă a produselor pe care le ai la vânzare, dar și pentru depozitarea mărfii în depozitul special amenajat în acest sens. Există o mulțime de modele de rafturi metalice, pentru colt, pentru toată lungimea peretelui, dar și de dimensiuni diferite, cu care poți ”jongla” pentru ca persoanele care îți intră în magazine să fie tentate să revină.

Avantajele rafturilor metalice

Există mai multe avantaje pe care le ai atunci când decizi să folosești rafturi metalice în magazinul tău, iar pe cele mai importante ți le vom dezvolta și noi în rândurile următoare.

Aspect plăcut

Chiar dacă marfa ta este de bună calitate, prețurile sunt unele mult mai mici decât cele ale concurenței, clienții nu prea trec pragul magazinului tău. Care ar putea fi explicația? Chiar dacă nu crezi, chiar și decorul și amenajarea unui magazin pot conta enorm atunci când vine vorba despre succesul acestuia.
Dacă spațiul este de-a dreptul sufocat de mulțimea produselor, clienții pot fi de-a dreptul copleșiți de situație. Le va fi mult mai greu să găsească produsele dorite, nu vor putea căuta în voie ceea ce au nevoie, fără să le fie teamă că o mișcare ar putea să dărâme vre oconservă sau un borcan de compot. Rafturile metalice sunt foarte practice, deoarece reușești să așezi frumos produsele tale, astfel încât acestea să poată fi observate imediat de cei interesați.

Depozitare în siguranță

Fiind vorba despre un magazin mic, de cartier cum se spune, spațiul pe care îl ai la dispoziție nu este unul prea mare. De aceea, ai nevoie de depozitarea în siguranță a produselor tale. Indiferent că este vorba despre magazine sau depozitul de marfă, rafturile metalice se dovedesc și de această dată la înălțime, deoarece rezistă la greutăți mari, și îi oferă un spațiu mul tmai mare, dar și un aspect plăcut al acestuia. Totul va părea mult mai aerisit, la îndemână, iar clienții vor reveni cu plăcere.

Fragmentarea armonioasă a interiorului

Dacă ai parte de un spațiu mai mare, ești ceva mai norocos, dar tot ai nevoie de rafturi metalice. Cel mai probabil vei dori să așezi produsele după anumite criteria stabilite de tine, pentru ca potențialii clienți să fie atrași de produsele pe care vrei să le vinzi mai mult. Aici intervin rafturile metalice, care permit fragmentarea armonioasă a interiorului, d ar te ajută și să scoți în evidență anumite produse. Cei care îți vor trece pragul magazinului vor fi pur și simplu cuceriți de ceea ce văd, și astfel se aplică cel mai bine regula ”îmi place, dar nu știu exact de ce”.

Cu preț întreg sau la mâna a doua?

Rafturile metalice de bună calitate sunt, de obicei, destul de scumpe. De aceea, există și varianta de a le achiziționa la mâna a doua, cum se spune. Tu decizi care este varianta care ți se potrivește cel mai bine, dar trebuie să reții că în cazulcelei de-a doua posibilități există o șansă destul de mare să achiziționezi niște produse de o calitate mai puțin bună. În schimb, cu niște rafturi bune, de la o firmă de încredere, ești ceva mai liniștit din acest punct de vedere.

Afacerea ta de succes are nevoie de multă implicare

Este nevoie de mult mai mult pentru a-ți dezvolta o afacere de succes. Nu este vorba doar de ”vad bun”, noroc în afaceri, și tot felul de amănunte de acest gen. Dimpotrivă, trebuie o mare atenție la absolute toate detaliile, și nimic, dar nimic nu trebuie lăsat la voia întâmplării. Chiar dacă pare ceva minor, să știi că modul în care alegi să amenajezi interiorul magazinului tău contează mai mult decât ai fi tentat să crezi prima dată.

Dacă potențialii clienți intră în magazinul tău și au impresia că vor fi de-a dreptul striviți de mulțimea de produse, aranjate alandala pe rafturi, atunci a doua oară vor evita să mai treacă pe aici.

În plus, rafturile pe care sunt așezate produsele nu trebuies ă fie doar un simplu loc de depozitare a acestora, trebuie să fie și rezistente și să ofere celmai bun support pentru păstrarea lor în condițiile cele mai bune. Rafturile metalice sunt excelente în acest caz, vor fi mereu la modă și sunt foarte practice.

Sursa foto: pexels.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri