Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co Ltd a anunţat că livrările sale spre Rusia sunt suspendate "din cauza actualelor evoluţii geopolitice.

"Continuăm să monitorizăm activ această situaţie complexă pentru a determina următoarele noastre măsuri", se arată într-un comunicat al companiei.

Cota de piaţă a Samsung Electronics în Rusia era de 30% în trimestrul patru din 2021, fiind pe primul loc, înaintea companiei chineze Xiaomi (cu o cotă de piaţă de 23%) şi a gigantului american Apple (cu o cotă de piaţă de 13%), conform datelor Counterpoint. Până acum firmele din China nu au dat informaţii privind operaţiunile lor în Rusia, autorităţile de la Beijing abţinându-se de la criticarea Moscovei pentru invadarea Ucrainei.

De asemenea, Samsung a anunţat că donează şase milioane de dolari, din care un milion de dolari produse electronice de consum, precum şi donaţii voluntare din partea angajaţilor, pentru a sprijini în mod activ eforturile umanitare "din regiune", inclusiv ajutor pentru refugiaţi.

De la începutul conflictului, mai multe companii globale, inclusiv Microsoft, Apple Inc, Nike, Ikea şi Dell Technologies, şi-au redus semnificativ legăturile cu Rusia, pe fondul sancţiunilor impuse de Occident.

Samsung este cel mai mare mare producător din lume de chipuri de memorie şi de telefoane mobile inteligente.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri