Fondurile globale de infrastructură au abordat Vodafone pentru a investi în divizia sa de turnuri de telefonie mobilă, Vantage Towers, evaluată la peste 16 miliarde de dolari, dar preferinţa companiei britanice de telecomunicaţii se îndreaptă spre o fuziune industrială.

Informația a fost obținută prin declarațiile pentru Reuters ale surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul. Mai multe companii de telecomunicaţii din Europa iau în considerare vânzarea infrastructurilor terestre, ţinând cont de interesul crescut al fondurilor de infrastructură pentru acest tip de active, scrie Agerpres.

Şeful Vodafone, Nick Read, declara recent că o fuziune industrială cu un operator precum Orange sau Deutsche Telekom ar fi "opţiunea ideală" pentru divizia de turnuri de telefonie mobilă, Vantage Towers. O altă opţiune ar fi combinarea cu o companie din domeniul turnurilor de telefonie mobilă.

Sursele susţin că printre licitatori se află firmele de investiţii Brookfield şi Global Infrastructure Partners (GIP), care au depus oferte nesolicitate în ultimele săptămâni, ce duc Vantage Towers peste actuala sa evaluare, de 15 miliarde de euro (16,57 miliarde de dolari).

Ofertele sunt pentru o participaţie majoritară în Vantage Towers, iar Vodafone studiază ofertele, dar nu a luat încă nicio decizie, adaugă sursele.

Vodafone a listat Vantage Towers la Bursa de la Frankfurt şi deţine o participaţie de 81%. Vantage Towers are un portofoliu de aproximativ 82.000 de turnuri de telefonie mobilă în 10 ţări din Europa.

Vodafone nu este interesat să se angajeze în negocieri cu investitori financiari deoarece caută să realizeze o fuziune industrială a acestei divizii ori cu DFMG (divizia de turnuri de telefonie mobilă a Deutsche Telekom) sau cu Totem (divizia de turnuri de telefonie mobilă a Orange), au declarat alte surse.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri