Lacat pe Rulmentul Brasov, ultimii muncitori fiind disponibilizati

Uzina Rulmentul Brasov si-a inchis portile pentru ca nu mai are cine sa munceasca in fabrica, dupa ce, in urma cu o saptamana, si Tractorul UTB S.A. a pus lacat tuturor intrarilor pe platforma pentru acelasi motiv

Angajatii Agentiei Judetene pentru Oficiul Fortei de Munca (AJOFM) Brasov nu au avut luni zi libera, ca restul functionarilor publici, ci au intocmit 1.850 de dosare pentru trimiterea in somaj si venituri compensatorii pentru ultimii muncitori de la Rulmentul, a precizat pentru NewsIn, directorul executiv adjunct al AJOFM Brasov, Daniela Moise.

Practic, in uzina, au mai ramas circa 240 de persoane, care fac parte din conducerea executiva a Rulmentului, precum si paznicii si portarii platformei industriale. Acestia din urma vor pleca de la Rulmentul Brasov pe 7 mai, odata cu ultimii angajati ai uzinei Tractorul.

Liderul sindical de la Rulmentul, Gabriel Dachim, a declarat pentru NewsIn ca „lichidarea uzinei se va face pe 15 mai, la data stabilita, chiar daca unii actionari minoritari au atacat si amanat decizia de lichidare in instanta”.

Dachim a mai spus ca nu pot fi incurajati anumiti actionari minoritari sa lase muncitorii fara plata salariilor pana in luna septembrie. Este vorba despre despre SSIF Orizont Oradea, ce detine circa 13% din actiunile societatii Rulmentul si care a reusit sa obtina suspendarea lichidarii voluntare a uzinei si a concedierilor colective pana la judecarea pe fond a cauzei, printr-o decizie a Tribunalul Brasov. Instanta brasoveana a admis cererea inaintata de SSIF Orizont Oradea. Adunarea Generala a Actionarilor, practic AVAS, care detine peste 50% din capitalul social, a decis in 6 martie disponibilizarea intregului personal in doua etape - 1.850 de persoane si apoi restul de 240 - lichidarea voluntara, precum si numirea unui administrator unic in persoana lui Victor Apostol.

Presedintele SSIF Orizont, Nicolae Rusu, a considerat insa inacceptabila intrarea in lichidare voluntara, in conditiile in care, conform Legii 137/2002 de accelerare a privatizarii, exista cel putin un ofertant pentru cumpararea societatii Rulmentul.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Setari Cookie-uri