Două companii se unesc pentru a combate risipa în industria frumuseții: startup-ul românesc de impact bonapp.eco, lansat numai cu patru luni în urmă, și Yves Rocher, companie în industria beauty, cu o prezență de peste 20 de ani în România. Până acum, șase magazine Yves Rocher s-au alăturat rețelei bonapp.eco în București. Parteneriatul urmează să se extindă și în alte magazine Yves Rocher din România. Produsele Yves Rocher care mai au câteva luni până la data expirării pot fi achiziționate acum din unele dintre magazinele companiei din București. Prin aplicația mobilă bonapp.eco, prețurile sunt cu cel puțin 60% mai mici.

Prin parteneriatul nostru cu Yves Rocher România, o companie care are 44 de magazine în țară, ne extindem lupta împotriva risipei asupra unei noi categorii de produse – frumusețe și cosmetice. Cu acest parteneriat nou și captivant, baza noastră de utilizatori aflată în creștere poate achiziționa acum produse de frumusețe care se aproprie de data expirării, la un preț redus.

Grégoire Vigroux, co-fondatorul bonapp.eco

Din octombrie 2020, toate sticlele noastre sunt realizate din 100% plastic reciclat. Ambiția brandului este să fie neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon în toate activitățile sale din locul său de origine, La Gacilly, Franța, până în 2025.

Andreea Ivan, Manager General al Yves Rocher România

La doar patru luni de la lansare, aplicația bonapp.eco a fost descărcată de peste 30.000 de utilizatori. Până acum, startup-ul a salvat de la risipă peste 3.000 de pachete cu mâncare în București.

Disponibilă pe iOS și Android, bonapp.eco este o aplicație mobilă care combate risipa. Prin aceasta, consumatorii economisesc între 40% și 80% când achiziționează alimente și, de acum încolo, și produse de frumusețe. Peste 150 de parteneri sunt afiliați bonapp.eco, majoritatea magazine alimentare, restaurante, benzinării, patiserii, cafenele, hoteluri și magazine de frumusețe.

Startup-ul românesc bonapp.eco a fost lansat în noiembrie 2021, iar la două luni de la lansare a strâns o investiție de început în valoare de 800.000 euro pentru a se extinde în afara Bucureștiului. În prezent, compania angajează echipe de vânzări, precum și City Managers, în Cluj, Timișoara și Iași, în timp ce angajările în Europa de Est vor începe mai târziu în acest an.

Yves Rocher operează în peste 90 de țări, cu 3.000 magazine în întreaga lume ce deservesc peste 30 de milioane de consumatori, cu un sortiment de produse de 1.000 de referințe. În La Gacilly, Franța, marca Yves Rocher deține 60 de hectare și plante crescute în sistemul Agriculturii Biologice.

Sursa foto: bonapp & Yves Rocher

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri