Grupul Tei, fondat de Roxana Maftei, jucător important in retailul farmaceutic și Pavăl Holding, vehicul de investiții controlat de Dragoș și Adrian Pavăl, care deține Dedeman și multiple alte investiții in Romania, anunţă încheierea unui parteneriat prin preluarea de către Pavăl Holding a unui pachet de acţiuni reprezentând 30% din capitalul social al Farmaciei Tei și Bebe Tei.

Valoarea tranzacției nu a fost anunțată oficial.

„Dincolo de capacitatea financiară de care dispune, Pavăl Holding va contribui cu experiența sa în dezvoltarea unei rețele de magazine fizice, precum și expertiza în materie de gestiune financiară performantă. Prin acest parteneriat Grupul Tei iși propune să treacă la urmatoarea etapă din evoluţia sa beneficiind cât mai mult de know-how-ul, capacitatea de scalare, dar și de soliditatea financiară pe care Pavăl Holding le aduce“, a declarat Roxana Maftei.

Farmacia Tei și Bebe Tei sunt business-uri cu capital autohton ce au înregistrat o evoluție remarcabilă în ultimii ani. Înfiinţată în anul 1992, Farmacia Tei este specializată în retailul farmaceutic.

Magazinul Bebe Tei a luat naștere in 2011 ca și inovație a Farmaciei Tei, urmând ca din anul 2014 sa opereze ca și entitate separată, fiind dezvoltată împreună cu Irina Ciubotaru în calitate de coacționar. Misiunea pe care a urmat-o Bebe Tei înca de la deschidere a fost să aducă parinților un concept original de magazine care să raspundă nevoilor întregii familii, adaptând sortimentația și oferind o gamă variată de peste 60.000 de produse și nu in ultimul rând oferind consiliere specializată pentru toate categoriile de produse pe care magazinul le pune la dispoziție.

Pe parcursul tranzacției, Grupul Tei a fost asistat de firma de avocatură Clifford Chance Badea, în timp ce Pavăl Holding a beneficiat de serviciile societații de avocatura KPMG Legal-Toncescu și Asociații împreună cu KPMG Advisory și KPMG Tax.

Tranzacția va fi supusă aprobării prealabile a Consiliului Concurenței.

Sursa foto: Shutterstock / Vlad ID

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri