Poșta Română este, începând de astăzi, noul loc de muncă pentru o ucraineancă din Kiev, refugiată de război în România încă de la începutul conflictului militar din țara ei. Femeia a fost director comercial la o companie din Ucraina, urmând să lucreze în domeniul serviciilor poștale internaționale.

Anastasia Kulakova (foto atașat) este originară din Kiev, capitala țării vecine, iar, până ca țara ei să fie atacată de către armata Federației Ruse, ocupa funcția de director comercial în cadrul Loteriei Naționale Ucrainiene. Mamă a doi copii, un băiat de 11 ani și o fată de 6 ani, aceasta a ales să se refugieze din calea războiului în București, unde locuiește în apartamentul unor români plecați la muncă în străinătate.

Vezi și: Programul Poștei Române se modifică de Paște. Cum va arăta acesta (wall-street.ro)

Pe lângă germană și engleză, limbi studiate în cadrul Facultății de Afaceri Internaționale, noul angajat al Poștei Române are marele avantaj că știe, aproape de perfecțiune, să vorbească și limba română, aspect care a contat în tot procesul de adaptare în România, inclusiv în privința hotărârii de a încerca să acceseze un nou loc de muncă, pe piața de profil.

Capacitatea de a comunica în mai multe limbi de circulație internațională va conta foarte mult și va aduce un plus de valoare muncii sale în Poșta Română.

Valentin Ștefan, Directorul General al Poștei Române

Anastasia a ales varianta de a lucra în baza unui contract cu jumătate de normă, de patru ore, restul timpului fiind nevoită să-l aloce grijii pentru copiii săi.

“Deși sunt născută în Kiev, am avut ocazia fericită să învăț limba română în timpul vacanțelor de vară, la bunicii din Republica Moldova. Cunoașterea limbii române a fost un criteriu esențial pentru mine în decizia de a rămâne în România și a încerca să îmi continui aici viața, împreună cu copiii mei, care sunt deja la școală. Deja copiii au început să învețe câte ceva din limba română, colegii de la școală fiind de mult ajutor în acest sens, iar eu mă descurc cu traseele transportului în comun. În Kiev mi-au rămas atât părinții, cât și soțul”, a declarat Anastasia Kuakova, la sfârșitul primei zile de muncă la Poșta Română.

Sursa foto: Poșta Română

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri