Metro Romania a inregistrat in primul trimestru vanzari peste media din Europa de Est, potrivit raportului financiar prezentat astazi de grupul german.

Cresterea vanzarilor Metro in Romania s-a situat in primul trimestru peste media din Europa de Est, unde vanzarile retailerului au urcat cu 22,6%, la 3,2 miliarde de euro, potrivit datelor furnizate astazi de grupul german.

Excluzand veniturile magazinelor Geant preluate anul trecut in Polonia, avansul vanzarilor din regiune a fost de 17,9%. In Europa de Est, grupul Metro a inregistrat in primele trei luni vanzari de 3,2 miliarde de euro, in timp ce la nivel de grup s-au inregistrat venituri de 15 miliarde de euro.

Metro AG a raportat o scadere de 11% a castigurilor operationale inregistrate in primul trimestru al 2007, in ciuda unei cresteri substantiale a vanzarilor in Germania, fiind afectat de costurile de integrare ale magazinelor Wal-Mart achizitionate in 2006.

Metro a precizat ca nivelul castigurilor inainte de plata taxelor si dobanzilor a fost de 123 milioane euro (167,8 milioane dolari). Vanzarile grupului au crescut cu 12,1% pana la 14,9 miliarde euro, depasind media estimarile analistilor, care mizau pe vanzari de 14,665 miliarde euro.

Metro a precizat ca achizitia a 85 de magazine Wal-Mart, dintre care 70 vor fi relansate sub brandul propriu Real, va afecta nivelul castigurilor in acest an, pana la finalizarea absorbtiei, planificata pentru jumatatea anului curent. In plus, compania a mai achizitionat si grupul polonez Geant, pentru a sustine divizia Real din strainatate.

Divizia sa Real a inregistrat o pierdere operationala de 56 milioane euro in primul trimestru al 2007.

Metro a reiterat ca pentru anul 2007 se asteapta la o crestere a vanzarilor de 8%-9% si majorarea a profitului operational de 6%-8%.

Compania a intrat pe piata din Romania in 1996 prin deschiderea primului centru de distributie din Bucuresti. in prezent, reteaua numara 23 de magazine. Metro Cash& Carry Romania este parte integranta a Metro Cash&Carry International, divizie a companiei germane Metro Group. Celelalte divizii sunt Media Markt, Saturn, hipermarketurile Real, supermarketurile Extra si Galeria Kaufhof.

Grupul Metro este prezent, inprezent, in 30 de tari si are in jur de 250.000 de salariati, in peste 2.200 de unitati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Cel mai mare investitor al Metro isi vinde o parte din actiuni