Ca să pui pe picioare un business, nu ai nevoie doar de o idee inteligentă, ci și de un plan de afaceri bine pus la punct. Mai ales când nu ai experiență în acest domeniu, e bine să te informezi corespunzător cu privire la tainele antreprenoriatului, ca să nu faci investiții riscante. Așadar, dacă vrei să devii angajator, ține cont de următoarele aspecte dacă îți dorești ca firma ta să pornească cu dreptul.

Pune ideea de afaceri pe hârtie

Inițial, e necesar să ai o imagine de ansamblu cu privire la afacerea pe care vrei să o deschizi. Gândește-te bine care va fi domeniul de activitate pe care ți-l alegi, care este investiția minimă de care ai nevoie. Dacă ai resursele financiare corespunzătoare, dacă vei fi nevoit să apelezi la parteneri de afaceri ori la un credit bancar. Apoi, este important să iei în calcul ce fel de produse și servicii vei oferi, unde îți vei amplasa sediul sau de câți angajați vei avea nevoie.

Pe de altă parte, dacă nu ai nici cea mai mică idee despre cum se conduce o afacere, este recomandat să faci câteva cursuri de specializare în domeniul antreprenoriatului, ca să vezi cu ce se mănâncă. În plus, o să îți prindă bine și lecțiile de educație financiară. Pentru că succesul business-ului tău depinde de astfel de aspecte. De asemenea, nu uita să îți studiezi competitorii, fiindcă, mai mult ca sigur, nu o să fii singurul care a avut această idee de afaceri. Deci, sunt multe aspecte de care să ții cont înainte să pui pe picioare firma.

Productivitatea joacă un rol important

Dacă vrei ca afacerea ta să fie profitabilă, mai ales pe termen lung, atunci productivitatea în cadrul firmei trebuie să fie una sporită, fără să fluctueze. De aceea, gândește pragmatic și apelează la tehnologie de ultimă generație, ca să ai parte de o activitate profesională cât mai eficientă. Transportul este unul dintre factorii pe care să iei în considerare, fiindcă orice firmă deține automobile, indiferent că le folosește pentru aprovizionare, distribuție sau să le faciliteze munca subalternilor. Așadar, dacă vrei să ai costuri cât mai reduse, mai ales când vine vorba de combustibil, să protejezi mediul înconjurător și să fii scutit de impozitul auto, achiziționează mașini electrice, precum Tesla model 3.

Caută-ți angajați de nădejde

Angajații vor fi mâna ta dreaptă și vor pune umărul la dezvoltarea firmei tale, iar cu cât vor fi mai pricepuți în domeniul tău de activitate, cu atât te vei bucura mai repede de succesul pe care ți-l dorești. Deci, este necesar să atragi în cadrul businessului tău un personal bine pregătit profesional care are în spate o experiență vastă. Totuși, până să îți faci un nume pe piață, va trebui să le oferi salarii peste media pieței împreună cu un pachet de beneficii care să îi determină să dea cel mai bun randament și să fie cât mai productivi. De asemenea, pe lângă aceste aspecte, nu uita faptul că subalternii tăi trebuie să fie la curent cu ultimele tehnologii și programe, deci, se impun anumite traininguri și cursuri de specializare cu ajutorul cărora să evolueze profesional și să dobândească certificările necesare.

De asemenea, când ai pe mână o afacere va trebui să îți dedici majoritatea timpului, inclusiv pe cel liber, dezvoltării acesteia. În plus, vei avea foarte multe responsabilități, deci fii pregătit pentru stresul și presiunea ce vor urma. Stabilește-ți obiective realizabile și ține-te de treabă. Fii la curent cu tot ce se întâmplă pe piață, studiază-ți competitorii cu atenție, vezi cum poți să atragi clienți noi și cum să îi fidelizezi. Investește constant în afacerea ta, încearcă să înveți din greșeli și cere sfatul antreprenorilor experimentați ca să te îndrume atunci când ai un impas.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri