Profit net în primul trimestru de peste trei ori mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut pentru OMV Petrom, deși compania a vândut un volum mai mic de gaze și a avut o producție semnificativ mai redusă de energie electrică.

OMV Petrom a obţinut în primul trimestru al acestui an un profit net de 1,748 miliarde de lei, de peste trei ori mai mare decât rezultatul din aceeaşi perioadă a anului trecut, respectiv 573 milioane de lei, potrivit raportului financiar al companiei citat de AGERPRES. Veniturile din vânzări au atins 11,8 miliarde de lei, faţă de 4,8 miliarde de lei în trimestrul întâi al anului trecut.

Rezultatul din exploatare excluzând elementele speciale a fost de 1,106 miliarde lei, comparativ cu 311 milioane lei în T1 al anului trecut, datorită preţurilor mai mari ale ţiţeiului şi gazelor naturale.

Producţia a scăzut cu 12,7%, în principal din cauza vânzărilor de active şi a declinului natural accentuat din zăcămintele principale.

Citește și: OMV Petrom lansează o platformă digitală pentru a încheia contracte la gaze în 20 de minute

Volume de vânzări de gaze naturale au fost cu 11% mai mici, în principal din cauza surselor de aprovizionare mai reduse, iar producţia netă de energie electrică a fost de 0,99 TWh, cu 16% mai mică, în contextul reviziei planificate pentru întreaga capacitate a centralei Brazi în luna martie 2022.

Investiţiile totale au fost de 629 de milioane de lei, cu 10% mai mici anul trecut în primul trimestru.

În ceea ce priveşte zăcământul de gaze de mare adâncime Neptun Deep din Marea Neagră, "un proiect nou al Legii Offshore a fost publicat şi se află în prezent în faza de consultare publică. Autorităţile urmăresc aprobarea rapidă a acestuia în parlament în prima jumătate a anului 2022. În funcţie de conţinutul final şi de momentul aprobării Legii Offshore revizuite, decizia finală de investiţie este estimată pentru semestrul întâi din 2023"

Sursa foto: OMV Petrom

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri