Actionarii UCM Resita au aprobat bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul in curs in care conducerea companiei estimeaza obtinerea unui profit brut de 8,5 milioane lei, a informat un comunicat publicat de Bursa de Valori Bucuresti, potrivit NewsIn. UCM Resita a afisat pentru 2006 o pierdere de 53 milioane lei (15,6 milioane euro). in 2005, compania a incheiat anul cu un profit de 137 milioane lei. Cifra de afaceri a companiei a fost de 121,63 milioane lei (aproape 36 milioane euro).

Imprumuturi de 18 mil. euro datoriile istorice catre stat


Actionarii UCM Resita au aprobat contractarea unui credit in valoare de 18 milioane euro pentru finantarea datoriilor esalonate catre bugetul de stat, se mai precizeaza in comunicatul Bursei de Valori Bucuresti.

Creditul in valoare de 18 milioane euro va fi contractat de la Anglo Romanian Bank, informeaza comunicatul. Totodata, actioanrii au aprobat contractarea unui credit in valoare maxima de 20 milioane dolari de la actionarul majoritar, compania INET AG. UCM Resita a afisat pentru 2006 o pierdere de 53 milioane lei (15,6 milioane euro). Cifra de afaceri a companiei a fost de 121,63 milioane lei (aproape 36 milioane euro).

Societatea a fost constituita in anul 1991, odata cu transformarea fostei intreprinderi de stat ICM Resita, iar in decembrie 2003, APAPS a vandut pachetul de 60,79% de actiuni pe care il detinea companiei elvetiene INET AG si Asociatiei Salariatilor. Din 18 septembrie 2006, actionarul majoritar INET AG detine 96,39% din companie. Ultima cotatie a fost de 0,535 lei in sedinta din 27 aprilie, ceea ce da o capitalizare de 50,434 milioane lei.

UCM Resita este listata la categoria II-a a Bursei de Valori Bucuresti. Comisia Bursei de Valori Bucuresti (BVB), care analizeaza admiterea la tranzactionare, a propus, la mijlocul lunii octombrie, transferul titlurilor companiilor UCM Resita de la categoria a doua la categoria actiunilor necotate, categoria a treia, motivul fiind lichiditatea redusa pe care a inregistrat-o compania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri