Compania Electroputere SA Craiova estimeaza un profit brut de 5 milioane lei la sfarsitul anului, in conditiile in care anul trecut producatorul de motoare a obtinut o pierdere de peste 50,7 milioane lei, a anuntat un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti.

Conducerea companiei estimeaza o crestere a cifrei de afaceri cu 26,7%, pana la 198,33 milioane lei, comparativ cu afacerile din 2006, care s-au situat la 156,54 milioane lei, potrivit NewsIn. Actionarii companiei au aprobat planul de investitii pentru anul in curs in valoare totala de 1,4 milioane lei.

Pierderile Electroputere Craiova au crescut anul trecut cu 48,83% fata de 2005, pana la 50,74 milioane lei (14,87 milioane euro), iar cifra de afaceri a scazut cu 11,7% pana la 156,54 milioane lei (46,5 milioane euro).

Societatea Electroputere, fondata in anul 1949, produce echipamente electrotehnice de curenti tari pentru energetica si transport feroviar, fiind structurata initial in patru sectoare principale de productie: masini electrice rotative, transformatoare de putere, aparataj electric si locomotive. Electroputere a devenit o societate de tip holding in 17 august 1994.

AVAS a prelungit pana pe 16 aprilie termenul de depunere a oferetelor de privatizare pentru Electroputere Craiova, ca urmare a cererilor unor investitori care au achizitionat dosarele de prezentare, avand in vedere complexitatea documentatiei de intocmire a ofertelor.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului vinde 62,82% din capitalul social al Electroputere Craiova, echivalentul celor 78.009.632 actiuni pe care statul le detine la societate.

Scoaterea la vanzare a pachetului de actiuni detinute de stat la Electroputere Craiova reprezinta cea de-a sasea lansare la privatizare a societatii craiovene, al carei principal obiect de activitate este productia de motoare, generatoare si transformatoare electrice.

Compania are un capital social de 12,4 milioane lei (3,66 milioane euro), divizat in 124.167.954 actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei. Ultima cotatie a fost de 0,257 lei in sedinta din 26 aprilie, ceea ce da o capitalizare de 31,91 milioane lei. Actiunile Electroputere Craiova se tranzactioneaza la categoria a doua a BVB.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri