Aker Yards ASA, unul dintre cei mai mari cinci producatori mondiali de nave, va construi, in Romania, corpul a doua vase de tip remorcher pentru compania norvegiana REM Offshore, care va plati 172 milioane euro pentru aceasta comanda, a anuntat producatorul potrivit NewsIn.

Cele doua remorchere vor fi livrate beneficiarului in primul, respectiv al doilea trimestru din 2010. Valoarea comenzii este de 1,4 miliarde coroane norvegiene (172 milioane euro). Navele au fiecare 95 de metri lungime si o capacitate de 70 de pasageri. Designul apartine tot Aker.

Aker e prezenta la Braila din 2003, dupa ce a preluat compania norvegiana Scandinor, care detinea in acel moment santierul dunarean. Aker detine si santierul naval de la Tulcea, cumparat in urma cu sapte ani de la statul roman.

Aker Yards este un grup norvegian specializat in constructia de petroliere, nave de croaziera, feriboturi si nave de transport marfa. Compania are peste 20.000 de angajati la 17 santiere navale din Brazilia, Franta, Finlanda, Germania, Norvegia, Romania si Ucraina. Actionarul majoritar al Aker Yards este Aker Group care desfasoara activitati in domeniul petrolier si al pescuitului.

Beneficiarul, REM Offshore ASA este companie listata la bursa din Oslo si are o flota de sase nave, alte 12 fiind in constructie, daca sunt incluse si navele comandate la Aker. Compania are 170 de angajati, iar sediul central este in orasul norvegian Fosnavag.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si