Beesers, aplicația românească de servicii medicale la domiciliu, investește peste 500.000 de euro în dezvoltarea de noi funcționalități de telemedicină, respectiv sfat medical prin chat și consultații medicale prin apel video.

Persoanele care suferă de mobilitate redusă temporar sau permanent, precum și cele care nu au timpul necesar pentru deplasarea la medic, pot avea suport medical la distanță prin telemedicină. În plus, angajații și angajatorii pot economisi resurse prin folosirea abonamentelor. Aplicația oferă acces gratuit pentru 30 de zile utilizatorilor care apelează la serviciile de chat medical, oricând până la finalul lunii iunie 2022.

Noile funcționalități completează traseul medical al pacientului prin consultații, sfaturi medicale și investigații la distanță. Consultațiile la distanță prin telemedicină se desfășoară sub trei forme:

  • sfat medical prin chat
  • consult prin apel video
  • apel video asistat

Sfatul medical prin chat este un serviciu digital de proximitate, prin intermediul căruia pacientul primește opinii medicale sau interpretări sumare de documente, fără să fie necesară programarea unui consult prin apel video. Această funcționalitate ajută pacientul să beneficieze, în condiții de cost avantajoase, de opinii rapide, care pot rezolva probleme de urgență medicală.

Consultul prin apel video necesită programare și se desfășoară direct în aplicație, între pacient și medic. În cazul apelului video asistat, în situația în care medicul recomandă acest tip de investigație, un asistent medical se deplasează la domiciliul pacientului, însoțit de dispozitive medicale portabile.

Citește povestea integrală a Beesers, aplicaţia mobilă care aduce spitalul acasă la tine, realizată de Wall-Street.ro

Noile servicii la distanță introduse în platforma Beesers pot fi accesate atât de persoanele fizice, prin abonamente individuale, precum și prin abonamente corporate, destinate angajatorilor.

“Serviciile medicale la distanță sau telemedicina reprezintă o îmbunătățire a accesului la servicii medicale pentru persoanele care nu se pot deplasa din cauza unui mediu fizic inaccesibil sau din dorința de a utiliza timpul mai eficient. Dacă pentru vârstnici și persoanele cu dizabilități deplasarea către clinică reprezintă o aventură imposibilă, pentru resursa profesională din companiile private, serviciile de telemedicină înseamnă zile de concediu neepuizate pentru deplasări la medic (...) Consider important de menționat că telemedicina rezolvă serviciile medicale pentru care nu sunt necesare investigații cu infrastructură de echipamente neportabile. Este soluția ideală pentru opinii secundare, sfaturi medicale și indrumări, scrisori medicale, precum și o serie limitată de investigații pentru care pot fi utilizate echipamente portabile. În concluzie, putem spune că perioada pandemiei Covid ne-a ajutat să înțelegem cât este de important să descongestionăm sistemul public de sănătate de pacientul ale cărui nevoi sunt gestionabile de la distanță“, declară Ovidiu Tuduruță, fondator Beesers.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri