The Rompetrol Group NV (TRG) a inregistrat in primul trimestru al acestui an o cifra de afaceri de aproximativ 1,24 miliarde de dolari si un profit operational (EBITDA) de 41 milioane de dolari, comparativ cu opt milioane dolari in perioada similara din 2006. EBITDA a depasit cu 36% ceea ce fusese bugetat initial
„Avem un start solid in acest an. Marjele puternice si performantele bune au dus la un trimestru favorabil, ca urmare a consolidarii si dezvoltarii Grupului la nivel international ”, a declarat Andre Naniche, directorul de operatiuni al TRG.

In ceea ce priveste subsidiara Rompetrol Rafinare, cea mai importanta subsidiara a grupului, primul trimestru al anului a marcat o crestere a cifrei de afaceri consolidate, pana la 664 milioane de dolari, cu 32% mai mult decat in perioada similara din 2006. Majorarea a fost sustinuta atat de dezvoltarea activitatilor de retail si petrochimie, cat si de o mai buna utilizare a capacitatii de rafinare.

Pe fondul unor conditii mai putin favorabile pe piata de produse petrochimice si a unor preturi la utilitati care s-au mentinut la niveluri foarte mari, compania a raportat in primul trimestru al anului 2007 o pierdere consolidata de trei milioane dolari, comparativ cu 23 de milioane dolari, pierderea aferenta ianuarie - martie 2006.

Tot in primele trei luni ale anului 2007, profitul operational consolidat al companiei a inregistrat un avans, EBITDA fiind de 28 milioane dolari, fata de doua milioane dolari in trimestrul unu din 2006. „Primul trimestru al unui an este, in general, unul mai slab pe piata de rafinare, deoarece consumul de carburanti in lunile de iarna are un nivel scazut. Pornind de la aceasta premisa, am bugetat un EBITDA de 11,7 milioane USD pentru ianuarie-martie si suntem bucurosi ca tinta a fost depasita, inregistrandu-se o dublare a acestui indicator financiar ”, spune Adrian Petrus, vicepresedinte TRG.

Rezultatul net amintit a inclus si o influenta negativa de 8 milioane dolari, provenita din deprecierea USD (moneda in care sunt efectuate raportarile consolidate ale TRG si ale subsidiarelor sale) fata de EURO si RON.

Rafinaria este in continuare unul dintre cei mai mari contribuabili la bugetul de stat, cu un aport de aproape 210 milioane USD in primele trei luni ale acestui an, in crestere cu aproape 50% fata de ianuarie – martie 2006.

Rezultatele prezentate de Rompetrol sunt preliminare, neauditate, iar raportarea a fost realizata conform Standardelor Internationale de Contabilitate (IFRS).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri