Mănușile cu șoc electric, lansate în urmă cu câteva luni pe piața internațională, sunt una dintre cele mai inovatoare soluții de securitate non-letale. wall-street.ro vă prezintă imagini și informații exclusive despre ele.

Produse doar de compania franceză Nexstun, mănușile paralizante cu arc electric au fost lansate la sfârșitul anului trecut. Au găsit imediat clienți din 30 de țări, inclusiv România.

Sunt produse din carbon și kevlar, astfel încât sunt foarte ușoare – doar 260 de grame. Au două forme de utilizare: prin îndreptarea mâinii sau prin strângere, producând un șoc de 50.000 de volți.

”Poți să simți durerea, dar nu sunt letale. De asemenea, nu produc arsuri dacă nu sunt aplicate direct pe piele pentru un timp mai îndelungat”, explică reprezentanții companiei care le-a adus și în România, New Akord Security.

Mănușile pot administra în jur de 500 de șocuri standard de 3 secunde fiecare. Se încarcă cu un încărcător simplu, de la priză. În 2 ore au încărcare maximă, care asigură 500 de ore în funcționare stand-by sau 35 de minute de descărcare continuă.

Retail jobs

”Sunt soluții non-letale care au trecut și proba operațională. Presiunea publică peste tot este să obții controlul asupra unui suspect într-un mod cât mai protectiv”, spune Cezar Cristea, fostul șef al pregătirii SIAS (Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale).

Citește și: Cel mai mare eveniment de tehnică militară din estul Europei. Piranha 5, Javelin, Abrams și alte arme de ultimă generație

”Pentru cei din domeniu e dificil de obținut acest echilibru între eficiența soluției de securitate și protejarea suspectului”.

Compania a mai brevetat și un laser care contractă mușchii ochiului, astfel că pentru 4-5 secunde te orbește, fără a lăsa însă sechele.

Sursa foto: wall-street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Radu Pircă
Radu Pircă a lucrat în presa scrisă, online, TV și radio la ProTV, Cotidianul, stirileprotv.ro, ProFM, Jurnalul și Cultura, printre altele. A ținut seminarii de istoria gândirii politice și istorie politică și a publicat articole de istorie în România și Franța. Este absolvent de Științe Politice, în cadrul SNSPA.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri