În cursul lucrărilor de modernizare a liniei electrice de medie tensiune din județul Tulcea, E-Distribuție Dobrogea s-a implicat în cercetarea unui sit arheologic din epoca bronzului, aparținând, cel mai probabil unei populații proto-indo-europene.

E-Distribuţie Dobrogea, operatorul de distribuție a energiei electrice parte a grupului Enel, a investit 1,7 milioane de lei în modernizarea liniei electrice de medie tensiune care alimentează localitățile Agighiol, Colina, Iazurile și Valea Nucarilor, județul Tulcea. Lucrarea de modernizare a crescut gradul de siguranță în alimentarea cu energie electrică a aproximativ 5.000 de locuitori, prin reducerea numărului și duratei întreruperilor, și prin creșterea capacității de racordare a noilor consumatori.

Pe traseul lucrării de modernizare, compania s-a implicat în cercetarea arheologică a unei structuri funerare de tip tumul, datând din epoca bronzului (circa 3200 – 2000 î Hr.)
În acest tumul au fost descoperite mai multe morminte. Conform comunicatului oficial, E-Distribuție a pus la dispoziția arheologilor utilaje și personal calificat care sa îi ajute în cercetarea sitului.

Cercetarea arheologică a cuprins o suprafață de circa 2.000 mp, iar vestigiile au fost depozitate la Muzeul de Istorie și Arheologie din Tulcea. Osemintele vor fi analizate la Institutul de Antropologie ”Francisc I. Rainer” din București, iar aceste informații, coroborate cu documentația de pe teren, vor oferi date importante referitoare la populațiile din epoca bronzului de la Dunărea de Jos.

Potrivit arheologilor, ar fi vorba despre morminte aparținând culturii Iamnaia. Aceasta este identificată în general de specialiști cu populația preistorică a regiunii care ar fi vorbit primele limbi indo-europene, stând la originea majorității limbilor vorbite azi în Europa, inclusiv a limbii române.

Sursa foto: E-Distribuție Dobrogea

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri